Wednesday, August 31, 2011

RAYA DAN MERDEKA DENGAN GOOGLE

uikss??




google pon raye dan sambut merdeka ngan kite wehh!! dah, tu je yang aku nak post arini. busy nak gi makan mee udang ni. muahahahaha. post-post raye, nanti yer. okbai!


p/s : selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 54!! 

ked anak malaysia

Saturday, August 27, 2011

DARI BLOGGER KEPADA BLOGGER

uikss??



selamat hari raye sume!! weh, awal lagi lahhh. hahahaha. bukan ape, aku pasni nak balik kampung dah, takot tak sempat nak wish hari raye ni. ni kire in advance la kan? boley dop?

jelez sangat tengok blogger-blogger dapat kad raye sesame blogger cam ayeem ayam dapat dari hamzah ian, saiazuan dapat dari syazwan che deraman, aku? dari pesbuk banyak la. hahahaa.

maka, kat sini aku nak gak la bagi kad raye kepade sume blogger-blogger kat mesia ni. hah, sile-sile lah kopipes kad raye aku ni kat lam blog korang ek? okey tak? hikhikhik. abaikan tulisan dak darjah satu aku tu, yang penting bace isi kad raye tu.


akhir kate, majulah sukan untuk negare. wahh!! tetibe lak kan. huhuhu. okeh la, aku tak leh lame ni, banyak bende nak kene setel sebelom balik kampung ni. papepon, selamat hari raye yea!! maaf zahir batin. tata!!


dengan ingatan tulus ikhlas dari ked

Friday, August 26, 2011

YEAYY!! DAPAT KAD RAYA DAH !!

uikss??


baru je lam entry sebelom ni aku ade post pasal aku nak kad raye taon ni kan, tuptup petang tadi adik aku bagi surat kat aku. bile aku tengok sampul, macam kad raye je. tengok cop dari kuantan. aku dah pikir-pikir dah sape la plak member aku kat kuantan yang kasi kan. bukak-bukak sampul, rupe-rupenye,





nana yang kasi! nana mane? nana junior aku mase kat dungun dulu. takde la junior sangat pon sebab kitorang same umur cume die masuk lambat 1 sem je. seprais giler laaa! yela, by post okeyh. mane die dapat alamat aku pon tak taw. huhuhu. sangat tak sangke. 


pape pon nana, tengs ek! ko telah merealisasikan impian raye aku pade taon ni. muahahaha. cam cite impian raye emilyn la plak!


p/s : tunggu kad raye dari lumut ni. ntah dapat ke tidak ek? :P


digital word sketching by ked

AKU DAN KAD RAYA - CITE 3 TAHUN LEPAS

uikss??


yeahhh. dah siap satu esaimen ibu aku, leh le aku curik-curik mase nak post new entry kat sini. ngehngehngeh. arini, aku nak share kat korang koleksi kad raye yang aku penah dapat zaman mude-mude dolu.



silekan tengok. kalau nak taw, ni la secret box aku. fuyoooo. secret la sangat. takde pape pon sebenanye. just sebuah kotak kasut diadora yang ade 1001 kenangan dalam ni. yang paling banyak, kad raye la! hoyehh. 


ni sume, koleksi kad raye yang aku penah dapat mase zaman skolah menengah dulu taw. yang zaman u punye jangan tanye. haram aku nak dapat. sobsobsob. 


ni kad raye yang paling aku suke skali sebab sangat simbolik okey. huahuahua. mane-mane budak skolah aku, diorang taw la ape yang simboliknye. tengs nare!


ni lak aku dapat mase tukar-tukar kad raye lam kelas jepon. haaa, jangan tak taw aku penah amik bahase jepon dulu. tapi, dah namenye pon blaja untuk exam je kan, sebab tu lah aku tak reti-reti nak cakap jepon sampai skang ni. huhuhu


hah, sape rajen translate la ape yang azrah tulis ni. cakap pasal tukar-tukar kad raye ni, teringat lak aku. sape lak ek dak kelas 2A yang dapat kad raye aku? demmm! tak ingat la plak. =.="


ni lak kad raye yang terpanjang wishnye yang penah aku dapat. dari sape lagi kalau bukan cik nab kite. hehehe


aku tengok kad ni, teringat kat member aku izni yang dah nak jadi doktor skang ni. tengok jela, zaman skolah-skolah dulu kemain lagi bagi kad raye katun doktor-doktor. tengok-tengok dah besar ni, jadi doktor sungguh rupenye. congrats jeb! nanti bukak klinik jangan lupe kasi free kat aku ek? hahahaha


standard la, dah name pon student skolah mase tu kan. kad raye pon mesti lah yang sepeket ade 5 keping tu. make, ni lah hasilnye. kalau dalam setahun tu, tak sah kalau tak dapat 2,3 kad raye yang serupe. ni salah satu contohnye.


pengirim kad raye yang paling setie setakat ni iaitu ira! sebenanye ade 4 kad raye die. tapi aku tak sempat nak amik gamba yang lagi satu tu sebab nak cepat. maksudnye, 4 tahun berturut-turut die tak penah miss bagi kad raye kat aku.


hah, ni lak namenye kad raye pakej. 1 kad, kongsi 3 orang. hampeh tol la. pape pon, tenkiu la kat yut yang ingat nak bagi kad kat aku. aku taw burn ngan arep tu setakat tumpang sign je. ahaks!


haa, tulah cite aku ngan kad raye aku. ingat lagi mase zaman skolah dulu, aku kan dok asrama, tiap kali datang prep malam or datang skolah pagi je mesti eksaited nak tengok ade kat raye ke tak bawah laci meja. takpon kat celah-celah loker buku. kalau dalam dorm, bangun-bangun tido nampak kad raye tindih ngan magnet kat depan pintu loker. syok kan mase tu? siap kire lagi bape banyak kad raye yang dapat mase tu. wahhh, bestnye. siyes aku rindu zaman-zaman berbalas kad raye camtu. skang ni, mimpi lah nak dapat. adehh. 

p/s : ade sape-sape kat sini yang nak kasi aku kad raye gak?

digital word sketching by ked

Thursday, August 25, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY #9

uikss??


"KALAU KORANG PERLUKAN BAJU BARU, LANGSIR BARU, SOFA BARU UNTUK RAYA NI, AKU PULAK SANGAT-SANGAT MEMERLUKAN PINTU BARU RAYA TAHUN NI !!"

spontaneous thursday by ked

Wednesday, August 24, 2011

AKU MANUSIA BERDARAH A

uikss??




tadi aku ade blogwalking, terjumpe la satu blog ni, woot woot name die. pastu aku tertarik ngan satu entry die ni iaitu rahsia perwatakan melalui golongan darah. aku pon check la based on group darah aku. aku A+ ! nak taw ape hasilnye? let's cekidaud!



A TYPE.
1. Orang yang bergolongan darah A ini biasanya berkepala dingin, serius, sabar dan tenang.( err, aku agak dingin bile berhadapan ngan orang yang aku tak kenal)
2. Orang yang bergolongan darah A ini mempunyai karakter yang tegas, dipercayai namun keras kepala.(tegas takk. keras kepale? kadang-kadang)
3. Sebelum melakukan sesuatu perkara,mereka memikirkannya terlebih dahulu serta merancangnya secara matang. Mereka melakukan sesuatu dengan bersungguh-sungguh dan secara konsisten.(opss, yang ni kontra ngan aku. aku slalunye bertindak dulu baru fikir. ngehngehngeh)
4. Mereka berusaha membuat diri mereka sewajar dan seideal yang mungkin.(err, aku tak paham la ayat ni? someone leh tolong explain kan?)
5. Mereka selalu kelihatan menyendiri dan jauh dari orang ramai.(menyendiri? maybe sebab aku tak berape pandai nak bergaul ngan orang yang aku tak kenal)
6. Mereka cuba menekan perasaan mereka dan kerana sering melakukannya mereka kelihatan tabah dan cekal walaupun sebenarnya mereka mempunyai kelemahan diri seperti gugup dan sebagainya.(yezza! this is me)
7. Mereka cenderung keras terhadap orang-orang yang tidak sependapat. Oleh itu, mereka lebih suka berada di sekitar orang-orang yang ‘sekepala’.(correct! 10 marks for you. hehehe)

tapi kan, aku rase, yang group B ni lagi tepat la ngan aku. aku amik point-point yang betol-betol tepat ngan aku jela ek.
B TYPE
1. Orang yang bergolongan darah B ini cenderung penasaran dan tertarik terhadap segalanya.(ek?? woi, ko group A la ked!)
2. Mereka juga biasanya mempunyai terlalu banyak kegemaran dan hobi. Kalau sedang suka dengan sesuatu biasanya minat mereka menggebu-gebu namun cepat juga bosan. (wehh, yang ni sejibik cam aku!!)
3. Mereka cenderung ingin menjadi nombor satu dalam pelbagai bidang daripada hanya dianggap rata-rata. Tetapi mereka juga cenderung melalaikan sesuatu jika terfokus dengan kesibukan yang lain.(same laaaaaa) 
5. Dari segi luaran, mereka kelihatan cemerlang, riang, dan bersemangat. Namun sebenarnya hal itu semua sama sekali berbeza dengan apa yang ada di dalam diri mereka.(we're born as joker)

aiseh, ke darah aku AB ni? huhuhu



hah, kool tak? nak taw korang punye lak? cekidaud kat sini !!

digital word sketching by ked

Tuesday, August 23, 2011

RECALCULATE : YES! PASS NAK KAWEN! HEHEHE

uikss??


dalam entry sebelom ni, aku ade gitaw total hutang aku kan? hehehe. ade misunderstanding sket kat situ. lepas bincang-bincang balik ngan member aku, teha, aku salah tengok rupenye. memang la aku dapat 19,500 untuk degree ni. tapi untuk 6 sem! aku 4 sem je. hehehe. so, lepas bahagi 6 darab 4, total die 13,000 je. kuikuikui.


so, total sume skali 28,000. hoyeehh. bawah 30,000. boleh kawen 5 taon lagi. hahahaha

http://www.emocutez.com
digital word sketching by ked

35,000 ?? TAK KAWEN LA AKU GINI

uikss??




huwaaaa~~ banyak giler hutanggg!!! tak pas la aku nak kawen camni. hukhukhuk. gitu lah citenye. tadi aku bukak website ptptn, nak tengok la loan aku da approve ke belom. tengok-tengok, dah diluluskan. aku pon download la surat die nak tengok bape banyak aku dapat kan, tengok-tengok, 19,500. mak aihhh. banyak bebenor! padahal degree 2 taon je. seb bek la aku sambung kos yang same. law aku tuka kos, lagi banyak la aku dapat dan lagi banyak la yang aku kene bayar. omakkkkk!!!


then, pas aku kire-kire, mase diploma aritu aku da pinjam 15,000 tambah degree ni 19,500 = 34,500. senang cite 35,000 la ek? banyak tuuu. aishhh. takpe-takpe. aku kene berjimat-jimat ni. duit untuk degree tu kalau aku berjimat, boleh le support sket hutang time diploma tu. huhuhu. hopefully la ek?


selain dari ptptn, aku ade gak mintak jpa. tak taw la pass ke tak sebab minimum qualification pointer 3.5. aku punye? 0.02 lagi nak sampai. ade hati nak mintak lak tu. memang tak taw malu la kan? muahahahha. bak kate ibu aku, try luck jela. mane taw kalau ade rezeki aku, dapat la kan? betol tak?


digital word sketching by ked

Monday, August 22, 2011

ANGRY BIRDS RIO

uikss??




whoaaa. maybe aku orang yang terakhir skali taw pasal angry birds rio ngan season ni tapi peduli ape aku. better late than never kan? hehehehe

syok woo yang rio ni. nak men pon takde la rase berdose sangat sebab kali ni kite lastik sebab nak selamatkan burung-burung rio tu sume. kalau dulu kan kite lastik nantang tuh. kali ni pon len sket sebab nanti kite dapat nenas emas. nenas tu plak ade system collection gitu. wahhh. best tak angry birds rio ni?




tapi tu laaa. aku tak dapat nak activate kan full version punye. ade sape-sape taw tak die punye activation key atau yang full download tak yah nak activate-activate dah? sesape taw tolong gitaw aku ek? kesian kat adik-adik aku ni yang tak leh nak nak gi next stage sebab tak leh nak activate. 

please yea koranggg??


digital word sketching by ked

Sunday, August 21, 2011

AKU DAN LAST MINUTE

uikss??

salam 21 Ramadhan. last minute? oh, aku dan last minute memang tak dapat dipisahkan. ibarat aur dan tebing, isi dan kuku juga carik-carik bulu ayam, akhirnya bercantum juga. 



tu lah aku kalau korang nak kenal. last minute is my middle name. muahahahhaaha. ntah la. aku pon tak taw nape aku suke sangat wat keje last minute. maybe sebab aku ni pemalas ya amat kot.

latest, 15 hari bulan aritu, last day untuk apply ptptn kelompok pertama. korang taw, 15 tu last day, 15 gak la aku baru beli no pin. hebat tak aku!


teruk no aku kan? seb bek la sempat isi. kalau tak, cerah mase depan la aku. dah la yang adik aku punye pon tak sempat nak isi aritu. kene tunggu sem depan. tu sume gare-gare aku tak alert ngan die punye last date walaupon 24/7 aku dok online. huhuhu. sorry ngah!


tu satu hal, kire still lucky lagi la kan. yang 1 ni memang padahnye aku suke wat keje last minute. pasal course registration. aku rase mase aku sem 5 dulu kot. skang ni UiTM dah sebok dok pomot pasal NRNR. no registration, no result! 



hah, cuak tak? maknenye, kalau korang tak register course, tak leh tengok result. perghhh. memang le cuak tahap alagappas tuh. aku pon sentiase dok beringat-ingat pasal dateline die ni. nak dijadikan cite, mase awal-awal sem dulu, kat portal ade keluar 1 grup je. batch aku ade 2 grup dan aku grup yang kedua. so, takde la aku nak register ag sebab dah takde grup aku. mase tu budak-budak kelas aku yang len pon tak berani nak register sebab takot salah grup nanti.

then, dah start ngan busy-busy mase tu, mane dah nak ingat nak wat registration dah. sedar-sedar je, esok last date. aku tanye budak-budak ni, grup dah buke blom. diorang kate yang grup kitorang still takde lagi tapi diorang register je kat grup 1 lagi tu. demm! bile aku bukak, grup tu dah penuh! yelah, open untuk 30 orang je, mane nak cukup! budak batch aku ade la lam 38! bile cakap kat lecturer aku pon, diorang dah tak leh wat pape sebab system dah down mase tu sebab kitorang cakap dah last minute da.

jadi, NRNR la aku! bile keluar result, aku lah satu-satunye manusie yang tak hepy sebab ingat tak leh nak tengok. tapi, dapat je. yelah, result skang ni kan anta by email! dapat le taw. kuikuikui. tu aku kire naseb bek je tu. kalau nak diikutkan, memang tak leh tengok pon. so, UiTM's student, be alert ek? jangan suke wat keje last minute cam aku ni. kalau la mende macam aku tu jadi kat korang, cepat-cepat gitaw kat PA korang. kalau lambat cam aku tu, tak ter'register' lah korang nanti ek?

moral of the story, jadilah rajen jangan pemalas cam aku ni. muahahha. taw tak entry ni sepatotnye aku post 16 haribulan aritu leh aku peram sampai arini? huhuhu. ni sume, last minute plus malas punye pasal !!!

digital word sketching by ked

MALU AKU NGAN BLOGGER !! NAK MENYOROK LA CAMNI

uikss??


maluuuuuu, semalu malunyaaaaaa. namun apa dayaaaaaa, dah terpost di fbbbbb. waaa~~ tu lah namenye, selidik dulu sebelom bertindak. ape kes aku kene malu ngan blogger ni? 


gini citenye, tadi, tibe-tibe terase rajen lak aku nak type entry baru. aku pon gi la kat dashboard > new post. haa, yang tu tak yah ajar la kan? sume pon taw. pastu, aku terkejut tahap gaban la kan bile aku tengok-tengok, cam kat bawah ni.




wat had hepeng? mane gi menu bebanyak kat atas tu? camne aku nak type camni? dah tak leh nak choose font ke skang ni? mentang-mentang la isu font hangat diperkatekan skang ni. tak kan lah efek kat aku lak? 


bese lah. aku. cepat naik angin sket. teros hentam blogger kat fesbuk sampaikan member aku ira pon tanye kenape. suddenly, aku cepat discover sebenarnye tu memang salah aku sendiri. hehehehe


kalau korang tengok betol-betol, aku klik kat edit HTML. memang la jadi camtu! tu kan belah coding-coding. selalunye kan kite bukak-bukak teros compose kan? ni sume maybe gare-gare aku letak graphic kat entry sebelom aku ni kot. tu yang bukak-bukak teros edit HTML tuh. 


hekhekhek. malu aku ngan blogger. tak pasal-pasal aku dah tuduh die macam-macam. olololo. cian die yea. tu lah. cepat sangat melatah kan? habis sume nak canang kat fesbuk. takpe-takpe, jadikan ini sume iktibar yea? http://www.emocutez.com 


lesson for today, investigate dulu sebelom fire blogger. hehehe. so, sebagai tande maap, aku nak belanje blogger makan es krim. shuke taaakkk??? 




p/s : pas post ni, teros segan dah aku nak type entry yang sepatotnye aku wat tu. err, since malu tak abes ag ni, tak pelah. esok pagi kang la aku type balik ek? hehehe. 

digital word sketching by ked

Thursday, August 18, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY #8

uikss??


no pen = no notes
no notes = no study
no study = fail
fail = no diploma
no diploma = no work
no work = no money
no money = no food
no food = you get skinny
get skinny = ugly
ugly = no lover
no lover = no marriage
no marriage = no children
no children = alone
alone = depression
depression = sickness
sickness = death


lesson : don't loose your pen!

spontaneously copied from facebook by ked

Tuesday, August 16, 2011

FACEBOOK HEBAKKK !!!!

uikss??


hebakk kan facebook? kalau korang pasan kat sidebar belah kanan korang tu ade review ni. kirenye, pade 16 august 2010, ni lah status yang aku penah post kat wall aku. haaa, hebakk tak? pergghhh. bagus gak kan Mark wat camni. sekurang-kurangnye kite boleh ingat balik ape yang terjadi taon lepas. 

tengok macam status ni. otomatik aku teringat balik ape yang terjadi mase tu. mase ni aku tengah ade lam kelas cross culture. mase tu ade presentation tentang negare Indon by grup faris and the geng. memang klakar giler la mase tu. dah la wat kat bilik tanyangan library. mase tu dah pose ke blom aku tak ingat. tapi yang tak leh blah soalan rara tu lah. memang kene skali bile faris jawap macam tu. hahahaha. team members die yang len plak ban ngan baha. memang pecah panggung la wa cakap same lu. teringat lak zaman mude-mude dulu. chewahhh!!

kalau boleh, aku nak tengok balik status aku mase taon 2009. bukan ape, aku nak taw bile tarikh aku start pakai brodband. sebab ujung taon ni, abes la kontrak brodband aku!! bile abes kontrak yang sebelom ni bayar 50 hengget sebulan, aku kene bayar 98 hengget sebulan la plak! tak nakkkkk !!!!!!

p/s : eh eh, da macam wordless wednesday la plak. hahahaha http://www.emocutez.com 

digital word sketching by ked

MIMPI? APAKAH TANDANYA?

uikss??


huargggghhhhh!!! morning readers!!! ahhh. lege sungguh rasenye. tido yang paling berkualiti dalam bulan ni. kemon la guys. cakap ngan aku, sape je yang tido before 10 mase cuti-cuti sem ni? takde kan? lagi-lagi bulan pose ni. kompem sume pakat tido after 12 kan? haa. aku pon same. bile ag nak balas dendam tengok tv midnight kan? dah bukak sem nanti tak dapat dah.


semalam, second last day aku jaga gerai kat bazar ramadhan. dan-dan la gak ribut turun semalam. giler lebat guwa cakap sama luuu. sampai nak tercabot payung dibuatnye. imagine la ek, ujan start dari kul 4 petang. aku kul 8 baru balik umah. 4 jam berendam ngan air dek non oooiiihhhh!!! dah la pakai kasut! aku rase cam ade ikan berenang-renang dah kat kaki aku yang terendam lam kasut tu!




balik-balik umah, teros mandi, semayang, makan then layan supermak jap pastu, bummmm!! tido laaa. ape lagi. dalam dok sejuk-sejuk tu, aku leh tertido. ingat nak tunggu ANTM, tapi tak tahan la beb. punye la sejuk sampaikan kipas yang no. 3 kat umah tu pon aku suh tutup. tu belom aku pakai long sleeves rase nak double sweater kat luar tuh!


haaa, mesti korang tertanye-tanye kan? title pasal mimpi, tapi ni dah half entry takde pon pasal mimpi. chillex la. aku nak cite la ni. standard writing style aku lah intro mesti panjang-panjang. 




mase tido tu, boleh lak aku bermimpi yang aku dapat dok kolej kat UiTM Shah Alam tu. kolej seroja ni nak habaq mai. perggghhhh!! hebat tak mimpi aku. punye la serabut memikirkan pasal kolej, tuptup mimpi dapat kolej. giler ah. dalam mimpi tu, aku sorang-sorang je watak utame lam tu. err, maksud aku yang budak kelas aku punye. aku pon tak taw la ape kejadahnye takde budak kelas aku yang len sebab setahu aku, ramai classmate aku yang dapat kat shah alam compare to melaka. 


bile aku pikir-pikir balik, name pon mimpi kan? kat lam mimpi tu la aku mulekan hidup baru, cari member baru sebab aku seekor kera je kat situ. punye lah sedih aku dok sorang-sorang sampaikan aku nanges teringatkan member-member aku (hilang kehenseman aku mase tu) dan dok compare-compare dungun ngan shah alam. adakah ini bermakne yang aku still tak leh nak lupekan dungun ag? giloooo!!!


pastu, aku ingat lagi, mase tu dah nak dekat abes waktu dah. gate tutup kul 11 malam. siap ade ustazah ag jage kat depan gate tu. diorang siap countdown seconds ag kot. sampai tang aku, sharp kul 11 dah mase tu. tapi aku merayu gak mintak masuk. seb bek lepas. pheww~~ dah lepas tu lak aku baru teringat yang aku tak pulang gelas dining ag mase tu! oleh sebab aku ni student yang berdaddykasi, aku pon keluar la ikot pintu belakang sebab nak gi pulang kat dining.




demmm!! tu kesilapan paling besar yang penah aku wat lam mimpi aku. keluar dari dining tu aku dah tak ingat dah jalan nak balik kolej! merayau-rayau la aku kat dalam UiTM Shah Alam yang luas tu. sedang aku jalan-jalan cari gate seroja tu, tibe-tibe ade someone yang tepuk bahu aku. aku dah gabra dah. femes nau aku mengalahkan yuna orang nak tegur-tegur ni.


"kak long-kak long, bangun sahur!". laaa, ibu aku rupenye. laaa, mimpi rupenye. selamat ibu aku kejutkan aku. kalau tak sure lenguh-lenguh kaki punye sebab berjalan lam mimpi! hahahaha


yang aku musykil skang ni, camne la aku leh mimpi aku dapat kolej ek? orang kate slalunye, mimpi ni yang sebaliknye akan jadi. maksudnye, kalau dapat kolej = tak dapat koooo?? ish. tak sanggup aku nak menyebutnye. mintak-mintak la mimpi aku tang kolej tu jadi reality. aminnn. yang tu je la. tang sesat tak jumpe gate tu mintak simpang la ek? hehehehe


digital word sketching by ked

Sunday, August 14, 2011

BEN ASHAARI TANYA BLOG SAYA BEST TAK?

uikss??




ahhh. cepat-cepat join segmen!! sape-sape nak join boleh tekan-tekan banner tu sampai ceroh! nak jemur kain lak pasni!! hah, tu abang ben tanye tu, blog aku ni best ke tak? hehehe. sile jawap di ruangan komen yea. 


biar aku jawap dulu, haruslah best! muahahahaaha. jemput yea ramai-ramai singgah. maap la tak leh hidang air. pose kan! http://www.emocutez.com 


digital word sketching by ked

Saturday, August 13, 2011

NAK SAMBUNG SKET ENTRY CIK EPAL BOLEH?

uikss??


pagi tadi cik epal ade wat entry ni, apa yang lelaki perlu tahu tentang perempuan. tibe-tibe, petang tadi aku ade dapat idea la nak tambah satu lagi point. boleh tak cik epal? alaa. boleh la ek? hehehe

satu bende yang lelaki perlu taw, setiap perempuan tak nak kelihatan selekeh depan orang yang die suke. even perempuan yang dress up macam jantan sekali pon, tapi dah kalau namenye perempuan, die tetap akan melakukan perkara yang same. 

dan kalau korang ajak die keluar untuk bukak pose same-same, tapi die tolak sebab die tengah meniage kat bazar ramadhan pada mase tu, ketahuilah bahawa sebab utamenye ialah die tak nak korang tengok muke die yang tengah berminyak, berpeluh-peluh, dengan pakai seluar tracknye dan dengan tak mandinye pade mase tu. of kos la die mesti lah nak kelihatan kemas kan depan korang? ce cakap kat aku, perempuan mane yang sanggup keluar jumpe orang yang die suke macam tu? padahal, mestilah die nak sangat jumpe orang yang die suke kan? cume keadaan yang tak mengizinkan.



ketahuilah wahai lelaki, sememangnye kaum hawa ni sentiasa inginkan yang terbaek untuk diri mereka dan orang yang mereka sayang. cume kadang-kadang, mereka ni terlalu mengambil berat hal yang remeh temeh. eh, yeke? hehehe



last but not least, perempuan ni suke berkias. kadang-kadang tu, lain yang die cakap, lain yang die maksudkan. contoh macam aku la, entry ni sebenarnye kiasan isi hati aku je. hahahaha. 

p/s : kepada yang berkenaan, entry ni untuk awak. untuk explaination yang saye tak mampu nak kasi kat awak. comel tak saye? http://www.emocutez.com 

digital word sketching by ked

SAMBUNGAN ENTRY SEMALAM - SCAN VIRUS DI BLOG

uikss?? http://www.emocutez.com 


barang siape yang tak bace lagi entry aku yang dah nak hilang separuh nyawe semalam, boleh bace kat SINI yea. 


arini, lepas mesej-mesej ngan kak atie, aku pon tibe-tibe terpikir, yeke blog aku ni selamat? cam konpiden sendiri jep. so, nak taw selamat ke tak, aku pon google la cari scan virus untuk blog. memule aku jumpe site ni, urlvoid. then, aku pon scan la kan. resultnye kate blog aku ni clean dari sebarang virus. alhamdulillah.



tapi, name pon manusie kan. bukannye jenis cepat puas hati ngan satu result je. so, aku google skali ag, jumpe lak satu lagi site ni, onlinelinkscan. ape lagi, try la masukkan url aku. taraa. nah, aku bagi korang bace sendiri result die eh?


kesimpulannye, jangan ingat komputer je yang leh kene virus, blog kite pon leh kene gak taw. bersame-same lah kite menjaga kesihatan blog kite demi masyarakat dunia sejagat. 

p/s : credit to pheonix-cruzader dan ammar.

digital word sketching by ked

Friday, August 12, 2011

PENGSAN TIME NAK VIEW BLOG

uikss??





pagi tadi, aku bukak blogger. then, bile anku nak view blog aku, kuar warning camni. aku dah nak nanges da. sebab aku ade letak link blog ni kat blog list aku, tak pasal-pasal blog aku lak jadi harmful. http://www.emocutez.com 

aku tarik nafas panjang-panjang, pastu aku gi kat design, edit list vogeh da vast aku tu, remove link blog tu. fuhh. pastu aku try view balik blog aku, dah takde dah warning camtu. alhamdulillah. lege sangat rasenye. 

tak leh bayang la kalau blog aku btol-btol kene camtu. adesss! dah la blog ni yang jadi laki kedua aku skang ni. kat mane ag aku nak mengadu naseb pasni kalau bukan kat blog? kan?

hah, ni lah yang namenye, kerana blog secebis, rosak blog sendiri. http://www.emocutez.com 

p/s : blog aku dah selamat yea. jangan takot-takot nak view dah. okies?

digital word sketching by ked

Thursday, August 11, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY #7

uikss??

Seorang lelaki british datang kepada seorang Muslim dan bertanya, " Kenapa wanita Islam tak dibenarkan untuk berjabat tangan dengan lelaki? "

Muslim itu bertanya kembali, "Bolehkah kamu bersalam dengan Queen Elizabeth?". Lelaki itu menjawab, "Of course not. Hanya orang tertentu sahaja yang dibenarkan untuk bersalaman dengan Queen Elizabeth". 

Muslim itu tersenyum lalu berkata, "Wanita Muslim adalah ratu dan ratu tidak bersalaman dengan lelaki asing."

credit to facebook

Wednesday, August 10, 2011

FAKTA TENTANG DIRI INI (KED)

uikss??




tadi blogwalking kat blog ninie azriena. pastu ternampak satu segmen ni. cam best jep. aku pon, ape lagi. join ler. kalau nak join gak, klik banner tu ek!


FAKTA TENTANG OWNER BLOG NI


* jarang orang panggil aku ngan name penuh aku. cume sejak due menjak ni ade lah someone yang panggil aku ngan name penuh aku iaitu, AFIQAH. :)


* aku memilih sket bantal kalau nak tido. kalau bantal tu keras, aku tak leh tido. 


* aku tak suke makan peanut butter. sebab cam berminyak sangat. sape yang dok ngan aku, diorang taw la. begitu jugak ngan roti jagung, ais krim keladi dan roti ikan bilis.


* aku lagi rela dapat batuk dari selesema. leceh la. lagi-lagi kalau hingus dok meleleh 24 jam.


* huruf yang paling aku suke ialah huruf K dan A. nombor pulak nombor 2.


* aku suke kaler hitam dan mase zaman mude-mude aku, banyak koleksi t-shirt hitam yang aku ade. skang ni la baru belajar nak men-men ngan kaler-kaler len.


* satu-satunye kucing aku yang telah banyak memberi impak besar dalam hidup aku namenye PUTEH. buktinye, emel aku pon aku letak name die, dan kat tangan belah kiri aku ade lebih dari 5 parut kesan cakaran dan gigitan die. grrr~~


* suke pakai google dari spek mate biase.


* lagi  prefer gune NOKIA dari SONY.


* the first female singer yang masuk dalam playlist aku adalah YUNA.


* aku sangat obses ngan LAN (AZLAN AND THE TYPEWRITTER) sampaikan aku penah nanges mase die kawen dulu. wuuu~~


* aku cepat naek angin tapi cepat gak cool down.


* dulu pernah bercite-cite nak jadi graphic designer tapi since aku penah sangkut interbiu UiTM dulu, teros malas nak try dah.


* aku tak suke orang sambung keje aku.


* aku tak suke jadi leader sebab aku tak sampai hati nak suruh orang wat keje. last-last, aku yang wat keje tu sorang-sorang.


* aku suke warne warni tapi aku tak suke nak kalerkan sebarang artworks yang aku buat.


* aku banyak cakap, tapi susah nak start new conversation dengan orang yang aku baru kenal.


* aku lah kot satu-satunye pompuan yang tak penah amik taw pasal artis-artis korea ni.


eh, cam banyak lak aku rase. hehehe. sebelom aku melalut banyak lagi, better aku stop kat sini je lah ek? tu lah sume fakta dari dalam diri aku.



digital word sketching by ked

iKLan GANGSTER



uikss??


aku taw aku dah terlambat, tapi aku still nak share gak. perghh. yang ni parody KL GANGSTER terbaek selaen KL HAMSTER. siyes klaka. hahahaha. muke yang jadi malik tu pon ala-ala aaron aziz je. pandai diorang cari kembar. kalau nak tengok ni, memang kene sedia space yang luas ek. bukan ape, senang nak gelak guling-guling. kahkahkah


"bro, amacam choki-choki? best?"
"choki-choki sudah habes bro."

terbaekkk!!!

digital word sketching by ked

WORDLESS WEDNESDAY #18 : NGEH NGEH NGEH

uikss??




less words, more pictures by ked

JOM HEBOH BLOG BARU !!

uikss??




pheww. blog aku bawah dari 500 follower. buleh le joinnnn!! http://www.emocutez.com 

digital word sketching by ked

WORDLESS WEDNESDAY 17# : GREEN DAY

uikss??



more pictures, less words by ked

BEREVOLUSI

uikss??

sukahatinya di maklumkan bahawa blog ini sedang mengalami iaitu pertukaran kulit dari kaler yang menyaketkan hati kepade kaler yang agak lembut sedikit. 



oleh itu, aku selaku owner blog ni nak mintak maap kepade sume readers aku kalau-kalau korang ade terbace entries yang terdahulu pastu teros rabun warne sebab kaler font yang digunekan.

bagi sesiape yang dah lupe camne rupe blog aku dulu, biar aku jelaskan kat sini. oleh kerana background nye berkaler hitam, aku banyak pakai kaler-kaler yang extra cerah macam putih, light yellow, light green dan banyak lagi.

so, untuk background putih skang, kaler-kaler sebegitu amatlah tidak sesuai. sabar yea sume. aku still dalam process untuk meng edit balik entry-entry lame tu.

terima kasih kerana sudi membaca repekan aku selame ni yea!!! *terharu*

                      http://www.emocutez.com
digital word sketching by ked