35,000 ?? TAK KAWEN LA AKU GINI

10:11:00 AM

uikss??




huwaaaa~~ banyak giler hutanggg!!! tak pas la aku nak kawen camni. hukhukhuk. gitu lah citenye. tadi aku bukak website ptptn, nak tengok la loan aku da approve ke belom. tengok-tengok, dah diluluskan. aku pon download la surat die nak tengok bape banyak aku dapat kan, tengok-tengok, 19,500. mak aihhh. banyak bebenor! padahal degree 2 taon je. seb bek la aku sambung kos yang same. law aku tuka kos, lagi banyak la aku dapat dan lagi banyak la yang aku kene bayar. omakkkkk!!!


then, pas aku kire-kire, mase diploma aritu aku da pinjam 15,000 tambah degree ni 19,500 = 34,500. senang cite 35,000 la ek? banyak tuuu. aishhh. takpe-takpe. aku kene berjimat-jimat ni. duit untuk degree tu kalau aku berjimat, boleh le support sket hutang time diploma tu. huhuhu. hopefully la ek?


selain dari ptptn, aku ade gak mintak jpa. tak taw la pass ke tak sebab minimum qualification pointer 3.5. aku punye? 0.02 lagi nak sampai. ade hati nak mintak lak tu. memang tak taw malu la kan? muahahahha. bak kate ibu aku, try luck jela. mane taw kalau ade rezeki aku, dapat la kan? betol tak?


digital word sketching by ked

You Might Also Like

7 Comments

  1. taw xpa.. xpa2, degree nanti tryla skor bg dpat ijazah kelas pertama.. nanti duit ptptn tu jd biasiswa.. ;)

    ReplyDelete
  2. berchenta la nak membayarnye nanti lindahery oooii..

    yeke zwan? klu ijazah kls pertama tu bpe pointer die ek?

    ReplyDelete
  3. hehhe...mtk JPA ek? insyaAllah dapat tu... saya dulu..err...x smpy pun 3.5...dpata la gak.. kalau tak dapat utk 1st sem nanti masuk 2nd year apply lagi..pastikan result kumulatif mantop la.. then dia bgy utk tahun yang x dpt tu gak..time tu mmg kaya..^^"

    tapi tu duit rakyat.. so kena faham2 la yah.. guna utk y penting shja..yang len2 bley letak tepi..^^"

    ReplyDelete
  4. waaa~~yeke? mintak-mintak la dapat kan? mule2 malu gak nk apply cz cgpa x smpi 3.5 pon..tp, mmber2 suh mntk gak, mntk jela..

    oke gak klu camtu kan?btol3..klu dwet rkyt ni kne beringat2 sket..btw, tengs ek senyumsoya.. :)

    ReplyDelete
  5. Betol2, kadang jpa ni atas luck :) Kite dulu lepas sikit je dari 3.5, alhamdulillah dapt tp kawan yg 3.6 x dapat pun. Tapi maybe sebab ikut kos jugak kot. Btw, good luck ye :)

    ReplyDelete
  6. ooo..tapi skang ni tgok jpa kli ni cm strict sket laa..tgok yg bdk2 lpsn spm pon truk nak dapat..huhu

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers