NAK MINTAK PENDAPAT AKAK-AKAK SEMUA

10:50:00 PM


uikss??

bermulanya cuti sem maka bermula jugalah kerja aku sebagai DOMESTIC ENGINEER dekat company mak bapak aku. muahaha. jangan tak taw, parents aku ni boleh tahan kaya jugak sebab ada company sendiri. nak tengok tak company they ols?


tadaaa! ni lah companynya. hahaha. domestic engineer tu house wife la uols. kini, segala kerja mengemas, membasuh baju, melipat baju, memasak, mengajar adik membuat kerja rumah, semuanya di bahu aku. tapi takpe! demi menolong ibu tercinta, aku sanggup melakukan semua itu.

masuk bab masak memasak ni, sekarang ni kan, rumah aku dalam mood untuk mencari makanan yang sihat. so, ibu nak la cari pemanggang yang femes dalam tv tu, alah yang kaler merah boleh panggang semua benda tu. tadi aku belek-belek pamphlet avon, nampak diorang ada jual gak pemanggang tu.

lepas tu, ibu ada kata yang dia nak beli yang menang-menang tu.

" ibu tengok yang avon tu macam kecik je. ibu nak beli yang menang-menang tu lah. "
" menang-menang? "
" haah. yang macam kat dalam tv tu. "
" ibu, kalau nak tunggu menang yang kat dalam tv tu takde maknanya dapat. baik kita beli je terus kan senang. "
" bukan lah. maksud ibu, ibu nak beli pemanggang yang brand menang tu. ada kat kedai belah belakang KS Walk. "

pftt~ pemanggang yang kaler merah gambau ikan tu dari Menang Glassware rupanya. 


yang ni femes jugak la. manjang aku tengok kat tv. hah, maka, di kesempatan ini, saye ingin bertanya kepada akak-akak pembaca blog ni sekalian. disebalik lambakkan pemanggang ni, yang mana satu paling elok ea? yang Menang Glassware ni okey tak? kalau okey, saye nak paksa ibu saye beli. hehee. ke ada brand lain yang lagi okey? nak taw feedback kalau ada yang dah beli. bukan apa, alah membeli, biarlah menang memakai kan?

meh kite share-share pasal pemanggang ni kat sini. :)


[ked's sketching]

You Might Also Like

9 Comments

  1. Akak punya.. brand 'Vantage' beli kat Langkawi.. Lebig besar kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. yang vantage punya lah kot yang ramai orang borong kat langkawi tu yea kak? hehehe. ade dengar member pergi sana beli pemanggang tu. tapi tak taw brand apa. vantage rupanya.

      Delete
    2. mak saye pon beli vantage kt lgk.. rm99 je dik.. xmo kirim ke?? haha

      Delete
  2. spjg diri ini BW..rmai guna pemanggang ajaib tu dan respon dyorg smua ckp bgus..tp yg lg 1 tu tak pernah plak ternampk or dgr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak ayut. even dalam tv pun pemanggang yang camtu gak. yang avon punya tu kaler merah jugak. tapi cam kecik sikit je nampak dalam pamplet.

      Delete
    2. akhirnya mak bli yg mne ek?hihihi

      Delete
    3. kak ayut!
      mak kite dah beli dah pemanggang tu.
      nanti kite buat entry ea.
      hehhe

      Delete
  3. aku ad sebijik cam dalam gamba tu..tapi, xde plak die tulis yg sme cam tu..ok je..tapi, lagi best kalau bakar atas api terus..haha..ni, senang nak guna je..tapi, kalau malas basuh lepas guna, or basuh pakai berus dawai, alamatnya rosak jugak coz' die pnye surface yang non-sticky tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo.. gitu es? aku nak try bakar kek dalam tu. tengok dalam tv cam possible je. muahahaha

      Delete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers