MAY ALLAH PROTECT YOU SAYANG

10:46:00 PM


uikss??


kenit. sobsobsob. mesti korang ingat lagi kucing aku yang bernama kenit ni kan? dukacita dimaklumkan bahawa kenit hilang. aku tak perasan pun dia hilang sampai lah lepas bukak puasa tadi, ammar cari kenit tak jumpa. puas kitorang goncang-goncang bekas makanan dia pun dia tak mai. pastu, baru aku pasan yang kenit tak memunculkan diri sejak petang tadi lagi.

kenit... sini hujan lebat. kat mana lah dia berlindung sekarang ni. sayu sangat hati. malam ni tidur tanpa kenit di sisi. selalunya kalau kenit ada sekarang ni mesti dia tengah golek-golek jilat-jilat bulu dia dekat kaki aku. tak pun dah tergolek tido dalam selimut anas.

kenit... aku pandang lantai, teringat kan kenit. terbayang dia tengah main lari-lari kat situ.  seronok betul dia kejar mak dia atas lantai yang licin since kitorang pasang tikar getah baru tu. tengok kerusi yang selalu kenit duduk, teringat dia sekor je yang konker kerusi tu pastu tido sampai puas. tengok parut bekas cakar kenit kat kaki aku ni lagi la buat aku rindu kat kenit.

kenit.. balik la eh sayang. doakan kenit kembali kepada kami sekeluarga. semoga Allah melindungi kenit walau dimana dia berada. sorry aku tak dapat type panjang-panjang. hujan lebat sangat kat sini. doakan keselamatan kenit yea.

You Might Also Like

7 Comments

  1. hmmm

    semoga kenit tak apa2

    kucing nis tadi keguguran

    3 janin gugur

    sebab jiran sebelah pukul dia

    hmm

    kejam kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn..
      tak taw lah mana die pegi kak nis sebab die ni suka masuk kat celah2 bumper kete tu.. takut kitorang tak sedar naik kete ngan die kat bumper pastu tercampak kat mana2.. nauzubillah~

      yeke kak nis? kejamnye manusia.. skang ni dah ada akta untuk penderaan haiwan dah, penjara 3 tahun tak pun denda 100k.. memang patut pun diwujudkan akta tu..

      ngeri rasanye bile tengok janin kucing gugur.. semoge kucing tu tabah..

      Delete
  2. die pnah hilang x boy?? kucing sellunya ingt uma tuan die.. sabar k.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak iju..
      die ade 4 beradik.. 2 ekor mati kena langgar, sekor ilang.. tinggal die je yang survive.. ni die plak ilang..
      wuuu~ aku tiap kali ingat die nanges.. dah la nak raya ni..
      die kecik lagi.. kecian kat die..

      Delete
  3. Sayu lak hati kenit hilang..dah la aritu bengkak mulut kena gigit mengkarong, smoga kenit d'lindungi dan blk semula ke umah ked dgn selamat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih je tak dapat sambut raye ngan kenit kali ni kak lin..
      die tu dah jadi cam sebahagian daripada keluarga kami.. tu yang bile die hilang tu terase sangat2..
      hurmm.. saye risau keselamatan die.. die tu kecik lagi.. dunia die ngan umah kitorang je.. takut die tak leh survive lak bile pergi jauh2..
      amin..
      semoge kenit pulang dengan selamat..

      Delete
  4. oo yeke..xpe2 nti die pulang la tu.. :)

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers