TANPA DEKLARASI 1957

5:48:00 PM


uikss??

tanpa deklarasi 1957
tak mungkin kita dapat menikmati apa yang sedang kita kecapi kini
tak mungkin kita hidup aman tenang sebegini
tak mungkin kita dapat peluang untuk bergelak ketawa gembira
dan
tak mungkin kita dapat melihat datuk nenek kita tersenyum melihat anak cucu mereka berjaya

tanpa deklarasi 1957
kita mungkin masih memegang senjata
masih berlindung di sebalik gua batu
masih tidak lena tidur
masih mengais untuk makan
masih menjadi hamba orang asing
silap-silap
masih berjuang untuk menyedut nafas di bumi ini

tanpa deklarasi 1957
siapalah kita kini
siapalah kita untuk merasa selesa sebegini
siapalah kita untuk merasa bahagia sebegini
siapalah kita untuk merasa kenyang sebegini
dan siapalah kita untuk merasa selamat sebegini

yang paling penting sekali
tanpa deklarasi 1957
tak mungkin kita dapat menaip di blog seenak ini

terima kasih Tunku Abdul Rahman
terima kasih Datuk Bahaman
terima kasih perajurit keamanan
terima kasih nenek moyang sepanjang zaman
terima kasih Tuhan


SELAMAT ULANG TAHUN KEMERDEKAAN YANG KE 55 MALAYSIA!



p/s : baiknya adik-adik aku. kecik-kecik lagi dah pakai tudung. adik kak long mana la ni ek? hehehe


[ked's sketching]

You Might Also Like

3 Comments

  1. alooo Ked...i miss u ahakss...dah start kelas ke belum???Selamat Hari Merdeka...tak gi tgk perbarisan ke?k.faye cepat dpt migrain kalau berpanas...so baiklah tgk kat depan tivi je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhik..
      lame tak menghilang? tenggelam dengan assignments ibu saye la kak faye.. tsk tsk..
      saye start class lambat lagi..
      lagi 2 minggu.. kak faye dah start eh?
      tak pergi pun.. kite pun dok depan tv jugak.. hehehe
      selamat hari merdeka kak faye!
      >.<

      Delete
  2. haha bace benda ni teringat mazy n lagu favorite merdeka die tu.haha!

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers