KAMI SEBAYA.. ANDA?

1:24:00 AM


uikss??

sebaya dengan siapa? haaaa.. dengan ni lah.. korang hado?


ibu kata, fridge ni dibeli masa umur aku 1 tahun dulu. dan semenjak itu fridge ini terus setia bersama kami susah dan senang sampailah sekarang. dari kaler hijau standard fridge zaman dolu-dolu, sampai lah sekarang jadi kaler hijau petronas dah. dari ada lampu, sampai takde lampu. tapi, because of it is still functioning well, kami pun pakai jelah tanpa banyak songeh.

imagine jela ek, dari aku umur setahun dan sekarang aku almost reach 22 years old. wahhh.. lama tuuuu. sungguh lah, rumah aku ni memang banyak barang-barang yang penuh dengan sentimental value. selagi boleh pakai, kami pakai. tu lah motto yang family aku pegang berkurun lamanya. sebab tulah, setiap inci rumah aku ni, penuh dengan harta karun! tak percaya? meh datang raya rumah aku. huhuhu

tapi, memandangkan ibu dapat bonus raya tahun ni, ibu pun belilah fridge baru. aku ingat, dah ada yang baru, yang lama tu boleh la tolak ke belakang rumah kan. tapi, takde maknanya. dua-dua still elok je terpasang kat dapur tu hah. kekok dengan yang baru alasannya. adeh, baik tak payah beli baru camtu.

itu rumah aku. rumah korang pulak? kot-kot lah ada pokok durian yang sebaya ke. tak pun usia rumah yang sebaya dengan korang ke. share-share lah sikit. :)


p/s : tadi kemas-kemas rak buku jumpa satu magazine ni. edisi april 1990. uish, sayang pulak nak buang. hah, yang ni turn aku pulak yang amik mood sentimental value tu. simpan selagi boleh simpan. hehee


[ked's sketching]

You Might Also Like

14 Comments

  1. umah aku sume brg br sbb mak aku mmg kaki shopping~~~haha..pantang ad latest product, die 1st yg nk bli~~~haha..brg plg lme, rsenye tv..haha..bli time adek aku drjh 1..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tu yang lama2 tu watpe?
      jual balik? huhu..
      mak aku tak.. lagi boleh pakai, lagi tulah..
      ni nak beli sofa baru pun pikir 2,3 kali sebab ade kucing kat umah aku..

      Delete
  2. aku sebaya dengan umo aku.. nah.. ko hado..? :P hehehehe.. dtg menyemak sejap r..? hehe sorry..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hazz.. jeleznye aku ngan diri ko..
      cheh.. aku pun sebaya ngan umo aku gak lau camtu..

      Delete
    2. cheh, ingatkan aku sorg jak.. lalalala~ :P xmo la kawan.. haha

      Delete
    3. ah..
      takde manenye majuk ko tu..
      hohoho

      Delete
  3. Waaa...bagus lah mak ked, ade yg baru yg lama x d'lupakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. tu tak taw la bape lame leh bertahan kak lin..
      agak2 bil naik bulan depan baru die stop pakai yang lama tu kot..
      hehe

      Delete
  4. old skoolnyer peti ais...tapi janji air boleh sejuk okey aperr...hehehe, nak gak tengok koleksi harta karun dari rumah ked yg lain...sharelaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2 kak faye..
      nanti saye tunjuk ea..
      kikiki

      Delete
  5. mak ked msh smpan peti ais 2, sya yg tgal hny almari yg bsar2 je sma umor ngan sya....kranya brg2 dhulu kukuh dgunkan smpai skrang....
    tahu xpe nak bli prabot2 baru neh mak akn fkir 2,3x sblum beli.....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish.. okey la tu cik coklet..
      kire tahan lama jugak la ek almari tu..
      banyak lagi barang2 yang dari kecik sampai skang ni still pakai..
      almari tu salah satunye..

      Delete
  6. almari baju dalam bilik aku sama umur dengan aku.
    almari tu umi aku gunakan nak letak baju yang tak pakai.
    kadang tu rasa bersepah plak.
    nak je aku sedekahkan baju dalam tu, dan letak dalam stor almari tu.
    kasi bilik aku sempit je.

    heheheh.

    eh, nanti ambik la gambar mag tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rase mana2 umah pon tak lari dengan baju2 lama yang menyemak kat lam almari.. kat umah aku pun same jugak wan.. sudahnye, wat sarang tikus je tempat tu.. huhu

      bereh wan..
      nanti aku amik gambar mag tu ea..

      Delete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers