KISAH SI ANAS : ANAS RABUN!!

10:13:00 AM


uikss??

happy saturday peeps! dah lame kan aku tak post pasal adik bongsu bertuah aku, si anas ni hah. anas cam bese la. sifat lurus teramat die tu selalu memeriahkan keluarga kami. dan baru-baru ni, aku terkejut bile ibu kate, anas dah rabun!


rabun? oh tidakkkkk! anas mude lagi. tak masuk pon 10 tahun lagi. takkan dah rabun dah? lam adik beradik kitorang, aku ngan de aku je yang rabun. tu pon mase dah masuk skolah menengah. ni anas? tak dapat aku imagine la camne.

ibu start discover pon mase cikgu skolah anas la yang cakap kat die. cikgu tu kate, anas ni bile nak salin something kat papan hitam, mesti die ke depan. so, cikgu die assume yang die ni tak nampak la.

then, petang semalam kitorang bawak la anas gi kedai spec. check mate die. and, surprisingly, anas memang rabun. nak taw power die berape? kanan 100, silau 50. kiri 175! banyak giler! dah same ngan power spec aku dah anas ooi!


kompem da la anas kena pakai spec pasni. huhu. aishh. anas, anas. alangkan beg skolah die pon letak merate, pastu cari-cari pon tak jumpe, ni pulak nak jage spec ni hah. aduyai

komen anas pas pakai spec tu : bapok terangnye anas nampok!

see, die rabun tapi die tak taw yang die tu rabun. budak-budak kan. mane la nak taw rabun tu ape. so, aku punye suggestion kalau korang ade adik baye anas ni hah, bawak-bawak la gi check mate diorang. mane taw kot-kot rabun. hihihi

[ked's sketching]

You Might Also Like

4 Comments

  1. kim salam kat moja,, cakap kat die,, muja kim salam,, kih2

    ReplyDelete
  2. mcm mana la rupa zuan klu pki cermin mata..haha

    ReplyDelete
  3. hensem what pakai spec..sy baru follow ur blog..kalau rajin singgah la blog sy..kalau sudi follow..blh share byk cerita nnt (^_^)

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers