KAIN PELEKAT KE KURMA NI?

9:02:00 PM

uikss??

hahahaha. klaka-klaka. aku tengah type ni pon terenjut-enjut tahan gelak. nak cite ni pon dah tak reti camne. adehhh. takpe-takpe. aku bagi korang layan gambar dulu ek?

okeh, first impression, korang rase ni gambar ape?



haaa. pandai. sume pon taw ni kurma kan? okeh, ce tengok gambar ni lak,


muahahahaa. any idea yang second picture tu gambar ape? mesti korang ingat kurma gak kan. design sejibik sejebon cam kotak kurma. tapi sebenarnye, kain pelekat LOL!!

kan? tak caye kan? aku pon mule-mule ingat kurma gak. skali bukak-bukak, kain pelekat daaa. hahahahaa. aku ingat lagi mase ujung-ujung bulan pose dulu, ayah aku bawak la balik kotak tu. aku tengok skali imbas cam kurma. aku pon biar jela. skali mase nak kemas-kemas untuk bukak pose, aku bukak-bukak tengok kain pelekat rupenye.

yang ibu aku lak, die baru je nampak kotak tu pas bukak pose. die pon membebel la kenape tak bukak makan mase bukak pose tadi. die pon suh la ammar amik, die nak makan. skali bile ammar kate tu kain pelekat bukan kurma, terkekeh-kekeh la kitorang gelak. ahaks!

arini, aku baru taw lagi satu cite yang lagi extreme dari ibu aku. pasal ade sorang aki ni. die kawan aki aku. aki aku bagi la sekotak kain pelekat tu kat die. yang die pulak, memang mati-mati ingat buah kurma la. balik-balik, die terus letak lam peti sejuk. skali, bile nak dekat raye tu, anak cucu die balik, die pon gi la kat peti sejuk nak amik 'kurma' tu lah kan. hahahahaha. bukak-bukak kotak, tengok kain pelekat sejuk landing baek punye lam tu. seb bek orang tua tu takde lemah jantung. kalau tak, sendiri mau ingat la. 

adeyyy. aku mase dengar tu gelak sakan la ngan wek aku. ingat kan ibu aku sorang je yang salah sangke. ade jugak orang len yang follow rupenye.

moral of the story, bace label elok-elok ek sebelom masukkan kotak kurma lam peti sejuk. muahahahaha


digital word sketching by ked

You Might Also Like

4 Comments

  1. hahahaha....so lepas ni kena check dulu baru leh simpan...hehe

    ReplyDelete
  2. wajib check!! kalau tak termakan lak kang..haha

    ReplyDelete
  3. hahahahahahaheheheheh!!
    penat da aku gelak..haha,mujur xjatuh kerusi je pas baca smula citer ni..eheheh

    ReplyDelete
  4. aku kalau ade kat umah die mase tu, kompem mati kene bunuh sebab glak byk sgt..hahahaha..jum g ry umh die!

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers