AKU DAN LAST MINUTE

6:41:00 AM

uikss??

salam 21 Ramadhan. last minute? oh, aku dan last minute memang tak dapat dipisahkan. ibarat aur dan tebing, isi dan kuku juga carik-carik bulu ayam, akhirnya bercantum juga. 



tu lah aku kalau korang nak kenal. last minute is my middle name. muahahahhaaha. ntah la. aku pon tak taw nape aku suke sangat wat keje last minute. maybe sebab aku ni pemalas ya amat kot.

latest, 15 hari bulan aritu, last day untuk apply ptptn kelompok pertama. korang taw, 15 tu last day, 15 gak la aku baru beli no pin. hebat tak aku!


teruk no aku kan? seb bek la sempat isi. kalau tak, cerah mase depan la aku. dah la yang adik aku punye pon tak sempat nak isi aritu. kene tunggu sem depan. tu sume gare-gare aku tak alert ngan die punye last date walaupon 24/7 aku dok online. huhuhu. sorry ngah!


tu satu hal, kire still lucky lagi la kan. yang 1 ni memang padahnye aku suke wat keje last minute. pasal course registration. aku rase mase aku sem 5 dulu kot. skang ni UiTM dah sebok dok pomot pasal NRNR. no registration, no result! 



hah, cuak tak? maknenye, kalau korang tak register course, tak leh tengok result. perghhh. memang le cuak tahap alagappas tuh. aku pon sentiase dok beringat-ingat pasal dateline die ni. nak dijadikan cite, mase awal-awal sem dulu, kat portal ade keluar 1 grup je. batch aku ade 2 grup dan aku grup yang kedua. so, takde la aku nak register ag sebab dah takde grup aku. mase tu budak-budak kelas aku yang len pon tak berani nak register sebab takot salah grup nanti.

then, dah start ngan busy-busy mase tu, mane dah nak ingat nak wat registration dah. sedar-sedar je, esok last date. aku tanye budak-budak ni, grup dah buke blom. diorang kate yang grup kitorang still takde lagi tapi diorang register je kat grup 1 lagi tu. demm! bile aku bukak, grup tu dah penuh! yelah, open untuk 30 orang je, mane nak cukup! budak batch aku ade la lam 38! bile cakap kat lecturer aku pon, diorang dah tak leh wat pape sebab system dah down mase tu sebab kitorang cakap dah last minute da.

jadi, NRNR la aku! bile keluar result, aku lah satu-satunye manusie yang tak hepy sebab ingat tak leh nak tengok. tapi, dapat je. yelah, result skang ni kan anta by email! dapat le taw. kuikuikui. tu aku kire naseb bek je tu. kalau nak diikutkan, memang tak leh tengok pon. so, UiTM's student, be alert ek? jangan suke wat keje last minute cam aku ni. kalau la mende macam aku tu jadi kat korang, cepat-cepat gitaw kat PA korang. kalau lambat cam aku tu, tak ter'register' lah korang nanti ek?

moral of the story, jadilah rajen jangan pemalas cam aku ni. muahahha. taw tak entry ni sepatotnye aku post 16 haribulan aritu leh aku peram sampai arini? huhuhu. ni sume, last minute plus malas punye pasal !!!

digital word sketching by ked

You Might Also Like

6 Comments

  1. Hah...buat la pangau cam tu lsgi. Da tau result blom? Gempak tak?

    ReplyDelete
  2. hekhekhek..da insaf da msred..x maw da wat prangai camtu dah pasni..tu lme pny cte msred..cite taon lps..rslt x gmpk pon..tp no die cantik la sbb sme je sume..huhu..ade ke gitu lak kan?

    ReplyDelete
  3. HAHA tang sufo tu dgn register course tu selalu je lambat buat mentang2 tarikh tutup lambat, padahal selalu je online :D ekekek pernah jadik kat member hari tu.. orang lain dapat tengok result, die tak dapat kes tak isi sufo.. :)

    btw, yup jadik PMDS sangat best & sangat challenging .. hehe :)

    ReplyDelete
  4. huhuhu..sufo tu lah yg pling mls nk wat skali..kdg2 kite wat 5 je sume..sbb mls nk pkir..
    PMDS mse sy sgt3 la mnguji keimanan..mase tu lak intake teramai kat dungun..memang tersekse la jawapnye..smpi mndi pon kne mndi kt masjid je..

    ReplyDelete
  5. eh2..lekat name cik last minute lak kat aku ek..hehe

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers