KAMI DAH SUDAH. ANDA BILA LAGI? :)

9:55:00 AM


uikss??



kitorang pukul 7.50 pagi lagi dah tercongok dekat Sekolah Agama Ad-diniah Temerloh, Kampung Pangsenam sebab ayang nak jadi orang first mengundi. sebab ayah saluran 2, maka jadilah dia yang pertama. dan sebab aku saluran 3, jadilah aku sebagai orang ke 6 mengundi. huhuhu. 

mase kat dalam tu, Allah jela yang tahu perasaan aku camne. dupdapdupdap. sumpah lain macam. takut, nervous, scary semua ada kat dalam hati ni. Alhamdulillah. lepas dia calit dakwat tu, terus amik kertas undi, isi, masuk dalam kotak, pastu terus blah. heeee. dah tenang dah rasa.

pasal issue dakwat kekal pulak, aku rasa tak perlulah kot korang eager sangat nak mempertikaikan tentang kekalan dakwat tu. buat lah camne dakwat sekalipun, kalau dah hati korang sendiri tak jujur, tak guna jugak. bagi aku, ape yang penting, kita masing-masing sedar sampai mana tanggungjawab kita dan ketelusan uang kita sendiri berikan dalam mengundi ni. kita mahukan integriti dalam pilihanraya, tapi kalau kita sendiri yang gagal menerapkan nilai integriti tu dalam diri kita, no point kita nak tuding jadi dekat mana-mana pihak pasal dakwat kekal tu. betul tak?

okey lah, malas nak cakap banyak. undian di tangan anda, anda yang menentukan segalanya. undilah dengan berhemah. jangan pergi lambat-lambat taw. :P


[ked's sketching]

You Might Also Like

2 Comments

  1. JOM JOIN SEGMEN PERTAMA SAYA : http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/05/segmen-blogger-pilihan-saya-by-als.html

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers