KARAH THE MOVIE

12:06:00 PM


uikss??

before we proceed, please watch this trailer first.



sinopsis:

Mengisahkan 5 sahabat iaitu Sam, Biey, Arman, Zarra dan Haziq(eh eh, name bf titew pon ade.. hikhikhik) yang terpaksa pulang ke kampus tatkala semua student sedang enak bercuti pada cuti sem untuk setelkan last assignment diorang before grad. Diorang telah bersetuju untuk menyiapkan assignment tu kat Karah. Karah itu merupakan sebuah blok kayu dan juga merupakan antara blok terawal berada di UiTM Dungun. Maka, diorang pun berada di situ sehingga lewat malam. Sewaktu mereka berada di situ, membuat assignment itu, pelbagai gangguan misteri yang mereka alami. Kelibat pelajar yang pernah mati lepas yang menjadi lagenda UiTM Dungun lah, kesan bunyi tapak kaki lah dan banyak lagi. Namun begitu, adakah gangguan itu benar ataupun hanya ilusi diorang sahaja? Nantikan tayangan umum filem ini tidak lama lagi. Exclusively at UiTM Dungun.


perghhh!! kencang tak? bangge giler aku sebagai ex uitm dungun. semalam baru je tayangan rasmi filem ni kat sane. ruginye tak dapat tengok. mohon uitm puncak alam buat tayangan jugak boleh? hehehe

ekceli, karah ni memang terkenal dengan kisah-kisah mistiknye kat sane. since bangunan tu merupakan bangunan paling tua kat sane, tu yang banyak version cite seram yang kitorang dengar tu. member-member aku sendiri pernah kena usik. tapi, selama aku dok sane, alhamdulillah. takde lagi kena usik dengan makhluk ghaib tu sume. mane-mane student uitm dungun, kompem taw la sejarah karah. hehe..




oh, tetibe je teringat memori kat uitm dungun dulu. karah ni lah tempat meeting tergempar malam-malam, tempat wat jamuan, tempat mengumpat, tempat pektis tarian, tempat wat confession, tempat skodeng orang, tempat teman orang date, banyak lagi lah. :DD

kepada semua student uitm dungun, degree sahaja, boleh la tengaok tayangan kedua cite ni malam ni. aku dengar, 4 hari berturut-turut diorang wat tayangan cite ni. memang kencang lah! bersyukurlah korang dapat peluang tengok. huhu


[ked's sketching]

You Might Also Like

4 Comments

  1. sape produce cite ni? macam nk tgk. takde kat youtube ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. uitm terengganu yang produce..
      kat youtube ade trailer je..
      sobsobsob..
      ni yang sedih tak dapat tengok ni..

      Delete
  2. ked...kata nak email kat kak faye pasal 'tuuu'...merajuk ke? akak tunggu ni...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakkk..
      tak majuk pon laa..
      hehehe..

      nanti eh saye email..
      dah lupe dah ekceli..
      seb bek akak ingatkan..
      kikiki

      Delete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers