KANTOI MENIPU !!

11:43:00 PM

uikss??

korang penah kantoi menipu? standard la tu kan. suci gilerlah kan if korang tak penah terkantoi menipu. tapi aku punye kantoi ni lagi extreme sket. aku kantoi menipu ibu aku! sungguh tak bertamadun anak cam aku ni kan?


aku bukan ape, aku tipu tu pon tipu sunat namenye. hehehe. dalam bahasa mudahnye, tipu untuk kebaikkan. ye! aku taw besar dosenye menipu ibu bapa sendiri. tapi, tu je pilihan yang aku ade. nak tak nak, terpakse lah. demi kebaikkan ibu aku jugak.

gini citenye. kan ibu aku punye esaimen yang die nak anta arini tuh tak siap lagi. kelmarin, aku kol la ibu nak tanye pasal esaimen die tu. banyak lagi ke? kalau ade mane-mane yang die tak reti ke, ape ke, aku leh amik tiket bas balik umah. tak yah puji-puji aku. dah memang tanggungjawab aku sebagai anak untuk tolong ibu bapa aku kan.

then, ibu aku tanye, takpe ke? tak menyusahkan aku ke? jumaat tu kan ade kelas. naaaa. kat sini yang aku tipu die. aku bantai cakap kat ibu aku yang aku takde kelas ari jumaat. so that, aku boleh la balik untuk tolong die siapkan esaimen die. hah, nampak tak motif penipuan aku kat sini? sumenye demi kepentingan ibu aku jugak. padahal aku ade satu kelas aritu. alah, arab je pon. lagipon, tu pon kitorang tak bape sure yang arab ade ke tak aritu. 

pas nego-nego ngan ibu aku, die kate tak yah balik la. die boleh buat. cume bile die tak taw certain-certain perkare tu, kerap jugak la die kol aku. okey. kes tu abes kat situ jela kan.

nak kate betape penipuan aku tadi tu tak diberkati Allah, malam semalam dalam kul 12 lebih, ibu kol sekali lagi. nak tanye pasal camne nak download email kan. aku pon explain la step-step die kan. skali, ibu aku tanye la, "awak buat ape tak tido lagi ni?". aku dengan lajunye jawap tanpe memikirkan risiko jawapan aku tu maybe akan mengantoikan aku pas tu, "alah. takpe. lagipon esok kelas kak long start kul 10." 

zappp!! sepantas kilat aku tersedar yang jawapan aku tu dah mengantoikan aku! aisehhh! ah sudah! ibu aku sedar rupenye! aku ingat die lupe dah. "aikkk? bukan tadi awak kate yang awak takde kelas ke esok? haaa, awak tipu ibu yea kak long?". "eh, kak long cakap macam tu ke tadi ibu? terlepas cakap la tuuuu." hehehehe. cover line yang cam haram sangat aku rase!

moral of the story, janganlah kite sesekali menipu parents kite walaupon untuk sebab yang baik. kepade adik-adik, jangan ikut perangai huduh akak ni yea. nanti abang long tak berkenan lak kat akak. hahahaha. 

p/s : ibu! chayok3! u ken do it mummy! love u!

[ked's sketching]

You Might Also Like

6 Comments

  1. Masa muda2 dulu selalu juga tipu mak...skang dah tua takde benda nak ditipu.... Hheee

    ReplyDelete
  2. tipu r an klu aku cakap aku x prnah menipu an? hahaha

    ReplyDelete
  3. Ooooo..
    you bagitahu mak u
    u tak ada kelas ye.
    sampai hati you!!

    ReplyDelete
  4. tua sangat ke msred ni?hehehe

    yea zuan..ko mmg sangat menipu kalau ko tak penah menipu..

    alamak? lecturer komen laaa..sory ustaz..ana janji, ana tak kan tipu ibu ana dah pasni..

    ReplyDelete
  5. pernah jgk sebab nak cover mende lain.
    adehhhh >.<

    ReplyDelete
  6. haaa..cover ape tu silah ek?hehehe

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers