TU LA PENTINGNYE ENGLISH EDUKESYEN.....

9:56:00 AM

uikss?? 


haaaa, penah denga tak quote tu?? sangat tipu kalau tak penah denga oke. as long as ko tu rakyat malaysia, kalau tak penah tengok antu kak limah, memang tak sempoi la kan??


sebenanye, ade betolnye gak kate2 usop wilcha tu hah. aku tak suke gi jaoh2 ni. amik contoh adik aku la, ammar. tadi, mase aku lipat kain, die tengah men game GTA.






make, berlakulah perbualan diantare adik dan kakak;


ammar : kak long, wat kan cheat jet pack untuk ammar.
ked     : laaa, wat la sendiri. ape susah? type je pon. awak eje la jet pack tu lam BI.
ammar : (diam)
ked     : taw tak nak eje camne?
ammar : tak taw. (mate tak berkalih dari skrim laptop)
ked     : awak eje la jet pack tu. hah, cube eje jet?
ammar : J-E-T.
ked     : pack?
ammar : P-E-T.
ked     : ade ke eje camtu? awak taw tak P-E-T tu ape? binatang peliharaan taw tak. lagi!
ammar : P-U-K.
ked     : ape kejadahnye P-U-K ni hah? bunyik die pack ke?
ammar : (diam ag)


aish, tu la adik aku. blaja kemain maleh. men game nak no 1. aku da pesan awal2 lagi kat diorang dulu, blaja la BI tu walaupon susah. korang beso nanti, nak jadi bombe ke, polis ke, aseko ke, kene terer or at least taw BI gak. plumber pon kene taw BI la. orang anto gi sekolah, suh blaja. bukannye pegi saje. ni tak, siang pulun gi sekolah. bile suh wat keje sekolah, 1 hape pon tak taw. aku selalu provok diorang bile diorang tak taw pape pon kan, aku tanye sape yang aja diorang subjek ni. bia aku gi sekolah jumpe cikgu tu sebab tak reti ajo adik2 aku. muahahaahahaha. taw pon mase tu memerah otak nak pikir jawapan. kalau tak sume nak senang ek?


sebab tu la usop kate, pentingnye english edukesyen. sape kate tak penting. tengok, ko nak men game pon kene ade english edukesyen taw tak! jangan men2 ngan zaman skang ni. hehe


digital word sketching by ked

You Might Also Like

4 Comments

  1. haha..ade benornye usop cakap tu.nak g skola lame ke?heheh

    ReplyDelete
  2. yeah. english mmg penting.. zaman lani, ia wajib dipelajari..

    MySuaraBlog: 8 Fakta Pornografi Dan Internet

    ReplyDelete
  3. zaman skang pon da mcm ni..
    in the future x taw la..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers