THE FINAL DAY : PRESENTATION DAY

9:18:00 AM

uikss?? 


semalam aku telah melalui the last phase for me and my friends to finish the requirement for this semester 6 diploma. weheee~~ i'm free right now. sem depan x yah masuk kelas kat 15B6 da. hehehehe

presentation! siyes debo! sape yang x debo tu memang layak kene lempang ngan aku. ahaks. aku gerak gi kelas 7a1 kul 9.15 pagi. sampai2 je, tgok deejay da present. diorang kate, before tu boan yang present. teruk gak die kene serang ngan panel2. sampai speechless die dibuatnye. dengo macam tu, cuak la aku. deejay pon aku tengok same kene gak ngan boan. eday pon diorang tanye banyak soalan gak. aisehmen!! cane ni??

sementare tunggu aku punye turn, aku ngan eda pon kelua la jalan2 tengok budak2 len kan. sampai kat datsu, diorang cite ade yang kene wat repot semula. umang aihhhh~~~ debo aku x yah cakap la. cam nak demam mase tu pon ade gak.

kitorang pon borak2 la kat situ sampai la grup yang panel ngan madam su turun. cepat gler diorang siap! mase tu grup aku baru presenter ke 5 kot! yang paling klaka skali tang asip. die da la presenter laki terakhir. bole lak madam wat open question gini, "hah, saye buke kepada sesiape kat sini yang nak tanye soalan kat asip, bole la tanye ek."  fulamak aihhh. nak taw budak2 ni tanye ape? "nak mintak tuju lagu bole tak?" . cheeseeee. aku x paham la diorang ni. dari aritu ag nak mintak tuju lagu. x paham mak budak2 zaman skang. =.="

then, berbalik kepada presentation aku lak. aku punye grooming x yah cakap la. memang sempoi. cume yang selendang tu la 1st time pakai. tu pon fully sponsored + dressed by eda. baju, baju kurung yang aku beli kaen kat kak liza dulu. kasut lak kasut yang aku pinjam dari kak umai. simple sangat. aku cam bese la, pakai bedak je pon. paling up aku pakai lip balm la.

tapi kan, mase abes zatty present, tibe2 je madam iffah tanye zatty pakai mekap ke x. sume gelabah tacap mekap masing2 mase tu. aku yang x mekap ni? kene la di mekapkan oke. markah grooming 10% kotttttt.



huargh3!! da abes mekap tu ape ag, dok diam tggu turn jela. at last, pas muja, turn aku sampai gak akhirnye. phheeewwww~~ aku pon present la. beri ape yang terbaek yang aku ade kat panel2 sume. hahahahaha. pasal soalan cepu emas spa tu pon aku leh jawap & diorang cam intersted je pasal spa tu. madam siap suh email kat die ag. bile diorang tanye kenape x masuk lam repot? aku just jawap yang aku x cukup mase nak masukkan sume tu. hehehehe. alhamdulillah. semuanye berjalan dengan lancar.


















make, dengan berakhirnye presentation ni, berakhir la juge tanggungjawab aku sebagai pelajar diploma pengurusan pelancongan kat UiTM Terengganu. oh! surely i'll mish all the moment sepanjang 3 taon kat sini. for that thing, i'll post another entry ek?? hehehehe. tata dungun!!! babai DTM!!! kite jumpe ag mase degree nanti ek? aminnnn.....



[ked's sketching]

You Might Also Like

5 Comments

  1. pikahhh.....cute nyer....kak atie dah cakap dah...kalau pakai selendang lagi kiut...pikah jer tak nak pakai....beli bebanyak selendang tau.....

    ReplyDelete
  2. hehehehe..malu mak taw uolss..
    bkn selendang sy pon kak atie..
    membe sy punye..
    kak atie blnje la..kompem sy pki..hehehe

    ReplyDelete
  3. perh,meleps tol!!!!
    haha..glam ko..^^ v

    ReplyDelete
  4. k.atie psni kte kmpem kt die suh pki shawls..heheh

    ReplyDelete
  5. hahahaha
    kls ko maria..
    ckup 10 undian aku pakai shawls..
    hehehe

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers