MY JANUARY

5:23:00 PM



uikss??


Happy New Year uolss! Hahhaa. Poyo giler kannn. Dah masuk tengah bulan January dah aku baru nak wish happy new year? Heee. Maapkan saya diatas kelambatan dan ke slow poke an saya tersebut. Nak buat macam mana, before new year dengan after new year sibuk manjangggg. Ni baru laa ada masa sket nak mengetuk-ketuk keyboard ni hah. Kalau tak, memang orang pun wondering, hidup lagi ke Ked’s Stories ni? Ke dah tenggelam dah?




Don’t you worry guys. Ked’s Stories still alive. Even the writer’s is alive too. Huhuhu. Cuma tulah, banyak sangat commitment dekat benda lain yang membuatkan blog ini terabai. J

Memandangkan aku takde buat 2014 wishlist lagi, so dalam entry kali ni aku nak bagi taw la apa wishlist aku. Since tahun ni aku dah masuk 24, so, wishlist aku pun akan dibuat mengikut bulan. Untuk make sure aku put total effort bagi memastikan wishlist aku tu dapat dicapai lah hendaknya. Aminn.

Untuk January ni, aku target nak dapat kerja dan end the end of this month aku dah boleh hulur duit kat family aku. Nampak cam senang jee kan target aku tapi nak achievenya susah ya hampunnnnnn. Tulah, dah kerja gatai nak resign. Hee. Bukan apa, aku rasa aku tak boleh nak cope dengan kerja tu. So, better aku resign cecepat dengan harapan boleh dapat kerja baru. Tapi ......

Dannnn, consequence yang aku kena hadapi ialah, susahnyaaaa nak cari kerja baru yang nak terima fresh graduate macam aku ni. Bila pikir-pikir balik, rasa malas la pulak nak attend interview, exam segala. Betul tak?

Banyak benda yang aku pertimbangkan sebenarnya. Antara kejar kerja yang gaji okey dengan kerja gaji low tapi duduk kat rumah sendiri.

Hmmm. Tu lah. Tengok lah dulu keadaan macam mana. Tapi buat masa sekarang ni akan ku usahakan untuk cari kerja kat area Temerloh dulu. Kumpul-kumpul duit poket dulu pastu baru boleh berhijrah kan? J

So, wish me luck guys! Esok nak ronda-ronda Temerloh bawak resume lah. Hihihi.



p/s : suppostly arini dapat gaji last kerja aritu. Tapi tadi check account takde pun. Sobss. Nak gak taw berapa sen aku dapat after tolak training bond. TT TT


[ked'sketching]

You Might Also Like

4 Comments

  1. Happy new year jugak! Kte pun sama busy memanjang. Ni time cuti sem baru ada masa nak blogging bagai. Ahahaha T___T By the way, all the best cari keje baru! :D

    ReplyDelete
  2. Freshgrad mmg kna usha lbh vkit..tp ked ad bakat..time interview tu promote sikit klebihan ;)

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers