OVERCOME THE THIRTEEN YEARS FEAR

7:12:00 PM

uikss??


arini lam sejarahhhh!!! sile catat lam mukebuku masing-masing ek. ahaks. akhirnye! aku da berjaya mengovercome rase takot aku untuk nek motor ngan ibu aku. yippeee!!!








bukan ape. dulu aku penah ade sejarah hitam ngan ibu aku. mase tu aku darjah 1. ade skolah ganti kat skolah. ibu aku merangkap cikgu skolah kat situ pon kene gi jugak la. mase tu ayah aku takde. aku tak ingat die gi mane. pulak tu, ayah aku je yang reti bawak kenderaan ni. baek kete, mahupon motor. ibu aku tak reti.


nak dijadikan cite, sebab tak nak nyusahkan aki aku la, ibu aku decide nak bawak motor ngan skill die yang tak seberape tu. fuhhh~~ aku cuak-cuak je naek time tu. skali, mase nak turun 1 bukit kecik ni, ntah macam mane ibu lost control, die terempuh pagar kayu umah orang tu. perghhh~~ memang aku tak leh lupe la. kaki ibu kene ekzos, aku terseliuh sket je. walaupon masing-masing kene minor injury, tapi cukup menyebabkan aku trauma nak naek motor ngan die pastu. ibu aku pon memang tak penah sentuh dah motor pastu.


then, time had changed. memandangkan adik-adik aku makin besar, makin ramai, ibu pon start blaja motor balik. tapi tak jaoh pon die jalan. takat anta adik aku tunggu bas kat simpang depan tu jela. tu jela pon.


but, arini ibu terpakse keluar jugak naek motor untuk beli barang-barang dapur yang da abes. ayah aku lak kene anta de gi skolah die kat pekan. dah tu, tak kan aku nak tengok je ibu aku naek motor sorang-sorang. so, kene la ikot. aku memang da pasrah tadi, kalau jadi la ape-ape, biar aku tanggung ngan ibu aku.


dengan lafaz bismillah, kitorang turun bukit. alhamdulillah, sumenye selamat. pas beli barang, teros balik umah. yelah, kalau ade pape, takde la aku post entry ni skang kan? hahahahaha


at last, trauma aku selame 13 taon ni, da berakhir. skang ni aku da konpiden da nek motor ngan ibu aku. bu, pasni kite gi bandor pulak ek? :) 


digital word sketching by ked

You Might Also Like

2 Comments

  1. heheh..naseb baik ok ..
    saya pun takot nek moto.huhuhu

    salam kenal2~^^~

    ReplyDelete
  2. hai soya..
    salam perkenalan jugak.. :)

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers