HARI SUKAN SEKOLAH

5:13:00 PM

uikss??

khamis minggu lepas sport day skolah aku. haaa.... aku taw, mesti korang akan cakap kan, “ek ela minah ni. ko tu da berzaman tinggalkan zaman skolah. dah dekat 3 taon lebih pon. still nak semangat-semangat ag sports day skolah”. ah, pedulik la korang kate ape. aku ade reason aku sendiri kenape aku semangat sangat tentang rumah sukan skolah aku.

korang pernah tengok harry potter? or sape sini big fans cite tu macam aku? haa. for those yang taw cite tu camne kan, mesti korang paham kan camne sistem rumah sukan yang di applykan dalam hogwards. same lah cam skolah aku. kitorang pakai sistem macam tu.

korang bayangkan la ek, dorm ikot rumah sukan. cadar, sarung bantal, tali kad matrix, alas meja. sume ikot warna rumah sukan masing-masing. mane tak semangat rumah sukan tu tak hilang dari diri aku sampai skang? haaa. skang ni paham kan?

sebab sistem rumah sukan ni la, kitorang saling bersaing untuk mengumpul mata bagi rumah masing-masing. kitorang ciap ade score board ag kat skolah nak tengok ranking rumah mane paling excellent setiap bulan. mata di kire berdasarkan sumbangan setiap house members tersebut contohnye kalau ade house members yang menjadi wakil skolah untuk certain activity, mata rumah tersebut akan naik. begitu juga kalau terdapat house members tersebut yang cemerlang dalam pelajarannye. kompem la mata rumah akan naik mendadak.

namun begitu, demerit pon dikire jugak. so, house members kene behave. kalau wat diciplines problem sket je, effect satu rumah taw. ni namenye, sorang wat hal, sume kene.



see, nampak tak diagram kat atas? tu la view asrama kitorang. kitorang dibahagikan ikot sports house. let say korang dapat umah pepel cam aku ni hah, dari form 1 sampai la form 5 korang akan dapat dok dorm yang same, level yang same. naseb la. tu yang aku ley mantain kurus mase skolah tu. ahaks!

perghh... penangan sports day mase skolah dulu memang tak leh lupe lah. maw taknye. mase tu la nak wat banner, bendera, props sume. ade 6 buah rumah, sume kene cari port sendiri masing-masing. jangan terkejut yea, aku pernah balik dorm kul 2 pagi nak siapkan banner/bendere taw. fuhh~~ kenangan tu. 




haishh.. mase-mase ni la nak teringat balik all the happy moments mase skolah dulu. rindu nak wat banner. rindu nak design maskot. rindu nak decide theme. rindu nak busy-busy wat preparation mase prep malam. rindu nak jerit kuat-kuat kasi saiko rumah laen mase liga. hahahaha. memory sume tuh.

ntah bile la lagi nak rase suasane camtuh ek? aku rase bukan aku je kot yang rindu kat hari sukan skolah. senior-senior len pon same. yang penting, law taon depan la aku datang skolah, kompem da tak kenal sape-sape dah budak junior. huhuhu

lastly, lets cekidaud gamba2 each sports house berserta temanye sekali. credit to junior ana azman dan ehsan fitri for those pictures. saye pinjam yea korang. hehehee

za'ba (kuning), theme spongebob



dato'onn (hijau), theme army. uuuuu~~



tun razak (biru), theme aladdin




pak sako (coklat), theme domo kun!!! arggghhhh!! mantop!!



tunku abdul rahman (merah), theme red giant



aminuddin baki/amba (ungu), theme circus


p/s : AMBA menang perbarisan taw. semoge AMBA jadi juare keseluruhan hari sukan SBPIT 2011. aminn~~

[ked's skecthing]

You Might Also Like

4 Comments

  1. Salam,
    Teringat plak kenangan dulu2..
    Amba the best...haha

    ReplyDelete
  2. kerowwwww~~~
    rinduuuu! rinduuuu! hehe :))
    seronok pak sako ade domo-kun!! erggh! >__<"

    ReplyDelete
  3. yeah!!mane team2 AMBA yg laen??huhu
    aku dga cte ror nk wat sukan utk alumni lak..x taw la ble..dga dak2 ni ckp je..

    checa!!sgt superb pak sako maskot domo kun!!huhu..jum wat banner ag!!

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers