AGAK-AGAK KAN, LAKU TAK KALAU...

12:05:00 AM

uikss??

yes! akhirnyaaaa~ second entry from me for this month. hahaha. since dah tuko header ni, makin bersemangat lak aku nak update blog. hhehehe. well. tulah gunanya bila blog nampak kemas sket kann.. hee

just want to share my weekend's night activity. hee. taw tak sekarang ni kat Temerloh dah ada car boot sale. tetiap malam minggu start dari pukul 8.30 malam. actually benda ni inisiatif daripada Temerloh Hard Koi yang nak tengok bandar Temerloh malam-malam havoc sket. hee. sesiapa yang pernah or stay kat Temerloh mesti dah sedia maklum kan betapa "matinya" bandar lama Temerloh malam-malam. start pukul 8 dah gelap dah area situ. so, dengan adanya activiti camni, dapat laa menarik orang Temerloh untuk menghidupkan sedikit bandar lama kita ni yakk! 




kasi up sket laa design banner yang aku buat ni. hehehhe. jadi nya nak dijadikan cerita aku pun secara tak langsungnya join laa jugak car boot sale ni. hahahaha. tu yang intro pasal benda ni panjang berjela ni. kikiki.




sebab apa aku cakap aku join secara tidak langsung, sebabnya aku ni bukan laa berjual. aku cuma tolong member aku si Ella ni jee jual kek dia. hee. dapat laa upah ciskut tiap-tiap minggu sampai satu tahap aku dah muak makan benda tu. hahahaha

tulah kan, daripada asyik tolong orang berjual je, cam best jee kalau aku join bukak boot kereta jual barang aku skali kan? hehehee. tapi tulah, nak jual apa ek?

nak jual barang prelove, aku ni bukannya ada barang-barang branded. so prelove, no. next, nak jual makanan, takde masa nak masak. plus tak boleh nak jual benda-benda bakar or goreng kat situ plus dah berlambak-lambak orang jual makanan. makanan, no. tudung, baju, kasut, bersepah dah orang jual. so tudung is a big no. 

tiap-tiap minggu aku join, tiap-tiap minggu jugak laa aku obeserve, dan aku dapati ada satu benda jee yang takde orang jual lagi kat sana. haaa. nak taw tak apa? 

KPOP THINGS!

yup. takde lagi yang jual kpop merchandise. setakat baju tu dah common sangat. aku nak try jual benda yang aku boleh buat sendiri plus susah nak dapat yang custom made punya. macam benda ni,




keychain! okey laa yang ni first trial aku untuk keychain ni so aku terlupa safety area, maka jadilah muka T.O.P berlubang camtu. huhuhu. 




okey, next is stickerrr..




Running Man sticker anyone? huhu

and then last but not least, button badge.





maaf laa yang ada dalam koleksi aku yang wedding jee. hahaha. button badge exo yang ada sorang regular customer aku order tu takde pulak dalam simpanan. demm!


so apa pendapat korang? sesuai tak kalau aku jual merchandise camni kat sana? nak jual merchandise Temerloh kang dah ramai yang jual. huhuhu. agen aku pun jual gak. aku terpikir nak buat benda camni je. tapi tulah takut takde market. sebab gayanya kalau jual aksesori motor or handphone banyak jee demand. tapi kan, tak cuba tak taw betul kan? kalau tak jalan aku jual jela online betul tak? hahaha. takpun pos kat Ah suh Ah tolong jual kat Kelantan. hehhehe

hmmm... kena pikir cepat ni. sabtu dah tak lama dah. agak-agak kalau aku buat laa kan, idol mana yang paling tengah in skang ni? any kpop fans please drop your comment here. hehehe. almaklum lah aku dah lama tak follow AllKpop. :P


ada jugak yang istikharah ni kang. heee..


p/s : berat kepala ni wehhh.. rasa cam nak demam laa. kena hujan time car boot last week kot. aiguuuu~~

You Might Also Like

3 Comments

  1. laku kero!!!! insyaAllah.. buatlah running man punye tag nama~~~

    ReplyDelete
  2. wahhh..klu jual merchandise running man, mmg laku.kegilaan kot.

    ReplyDelete
  3. car boot sale makin rancak.. malam minggu baru ni ramai btl orang.. walaupun gelap mpt tak pasang lampu..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers