MY 2013

7:42:00 PM


uikss??




esok dah 2014 woi! maka bertambahlah umur dari 23 ke 24. tskkk. dah nak 1/4 abad hidup tapi aku duit saving pun takde. double tskk. yang ada hanyalah hutang botengkek-tengkek dengan ptptn. triple tskkk. 

dah, malas nak cerita banyak, aku pun tumpang pc kat umah mak menakan aku ni. almaklumlah, i tengah holiday kat kampung skang ni uols. hihihi. 

okey, kite terus masuk kepada my 2013 highlite. woot woot!

1. tamatlah status aku sebagai seorang student uitm
  • after struggling for 2 years, akhirnya aku berjaya menamatkan pengajianku dengan jayanya di uitm. perasaan tak payah nak cakap laa. sedih ade, happy pun ade. huhu. sedih sebab nak tinggal classmates, happy sebab dah boleh start new phase in my life. 
  • yang paling hazab sekali aku rasa masa nak siapkan final year project aku. dengan segala malasnya, dengan lack of sources sekali, tuptap tuptap, lepas jugak laa siapkan benda tu. Alhamdulillah.

2. merasalah pegang stereng kereta for the first time
  • dah masuk 23 tahun baru terhegeh-hegeh nak pegang stereng kereta? haaa. yang tu memang sedih. sila bersimpati dengan diri aku. hukhukhuk
  • aku amik lesen tapi half way. so sekarang aku ada L sahaja. lepas laa takat nak merempit dalam kampung tu. tapi tulah, berpikir gak nak merempit sebab aritu aku terlanggar anak ayam atas jalan so pastu aku trauma sket nak bawak moto. hiks!

3. telah berhenti 2 kerja setakat ini
  • heee. yang ni aku tak pernah cerita kat blog kan? sape follow we chat aku taw lah aku kerja apa. my first job buat sales. ada la seminggu aku kerja pastu aku quit sebab aku rasa tak boleh buat sales tu dengan jayanya.
  • my second job as customer service dekat contact centre. yang tu dekat sebulan jugak lah aku kerja. aku quit jumaat lepas. puncanya aku lack of confidence untuk serve customer plus aku tak boleh buat kerja multitasking. hehe. kau ade jumpa fresh grads berenti-berenti kerja macam aku ni? rare kannn. aku jelaa yang camni.

4. duit nuffnang ku bertambah
  • setelah 3 tahun aku berblogging, akhirnya duit nuffnang aku yang hidup segan mati tak mau tu mencecah laa lebih dari 10 ringgit. ek elehhh. 10 ringggit nak kecoh. orang lain beribu riban dah kannn. yelaaa. sebab aku tak pernah dapat 10 ringgit laa aku nak kecoh. hahahah. thanks INTI college. andalah penyumbang income terbanyak kepada saya. :P

okey. tu jelah kot highlite aku untuk 2013 ni. sedih nau hidup aku kan. hahhaa. kalau ade pertukaran status tu boleh gak laa nak include sekali. masalahnya takde. hiks. nanti dah tukar aku masukkan dalam my 2014 punya story pulak ek? ekeke

how was your 2013?

You Might Also Like

2 Comments

  1. Salam tahun bru ked....eerrr..mcm dh lmbt sgt jer...huhu..ap pon all tge best for 2014... ;)

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers