SEPOSEN PUN TAK BOLEH DISKAUN KE?

9:05:00 AM


uikss??

ahad aritu phone kesayangan aku, which is #SOL secara tak sengaja telah TERendam ke dalam air. di ulangi. TER-rendam yea akak-akak. omggggg! can you guys imagine how surprised am i? giler kau tak cuak! aku rase masa discover yang benda tu terendam dalam air tu muka aku kalau ditoreh tak keluar darah baq hanggg! punya laaa cuak weyyy.




keluar je toilet, cecepat aku keluarkan bateri semua. aiseh. dah kantoi phone aku jatuh dalam toilet kann? err, precisely, dalam flush tank toilet okey. bukan mercik-mercik air punya kes. ni memang yang dah totally terendam punya cerita.

dah keluarkan bateri sim kad semua tu, ayah pun amik laa hair dryer yang aku pun tak sedar bila masa benda tu ade kat dalam umah, tolong keringkan #SOL sekali. try on gak phone tu, tapi takleh. aku pun jemur bawah kipas, tawakal jelaa malam tu.

esoknya tu, aku pasang semula bateri, try on balik, eh, phone dah okey laaa. screen clear jee. rase nak melompat jee time tu. tapi nak bagi kering sesungguh, aku jemur jap kat tengah panas. mujur takde orang kiri kanan umah ni. kalau tak dah lame phone aku kena kebas jawapnye. yela, dah phone ngan bateri dua-dua bergelimpang camtu jee kat atas jalan.

even though aku rase phone tu dah betul-betul kering, tapi ade la effect dia yang terkenan bila kita lock screen. dia jadi cam garis-garis bila nak lock phone. ah sudahhh. dah kenapa kannn.

since phone dalam warranty lagi, aku pun anta la balik kat kedai yang aku beli phone ni dulu untuk refer prob ni. so kedai tu suggest aku anta kat kilang sebab still ade 6 bulan warranty. cuma it takes time lah kan untuk dapat balik benda tu. lepas pikir dua tiga round, aku pun setuju laa anta kilang.

sekali, petang tadi, aku dapat call dari kilang. diorang kate LCD ngan ape benda tah lagi satu tu kena tukar. diorang cakap costnya dalam......





makk aihhh! mahal gilooo! lebih separuh dari harga phone tu mase aku beli 6 bulan lepas. waaaa. ape ke mahal sangat repair ni? kalau camtu baik beli baru. 

yang aku takleh blah tu seposen pun diorang berkira. gegeh ngat aihh nak mention seposen tu. agak-agak kalau aku nak mintak diskaun laa kan, nak mintak tang mana ea? tang seposen tu ke tang 780? waaaa. ini tidak adil tidak adil bagi kuuuuu~

so, memandangkan kalau aku teruskan nak repair phone tu jugak, dah sah-sah laa aku kena pakai duit ibu. jadi aku pun decide laa untuk tak nak repair phone tu. terima jelah seadanya. mungkin betul kata ibu, dah tertulis rezeki aku dengan phone tu sampai situ je kan. maybe lepas ni boleh dapat S4 pulak kannn. sape taw? heeee

makanya, saya ingin menyeru, janganlah anda semua mendowload apps torchlight dalam phone anda kemudian menggunakannya ketika masuk toilet apabila toilet tersebut terbakar mentolnya di malam hari. nescaya, pada masa itu anda hanya akan mampu berpikir;


" kenape laaa bukan nokia torch jee yang jatuh dalam tu tadi. "



[ked's sketching]

You Might Also Like

2 Comments

  1. Dua bulan lepas.. anak bujang 'BASUH' hp akak.. katanya hp umi dirty.. warranty dh lama abih.. antar kedai repair hp.. RM300 terbang, katanya main board rosak teruk.. contact no, downloaded aplication semua hilang.. nasib gambar, video dan lagu2 selamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. tu lagi sedih kakk. tapi quite murah dia punya rate tu, nak compare dengan saye punye phone yang anta kilang lagi mahal tu. nanti saye nak try usha kat kedai biasa la.

      Delete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers