SEMINGGU DAH BERLALU

1:06:00 AM


uikss??

pejam celik, pejam celik. seminggu dah berlalu. hah? bukan 2 minggu lebih dah ke puasa? awat aku macam tertinggal keretapi pi cakap dah seminggu berlalu ni?

haaaa. rilek brader, brader, rilek. hahhaa. bukan nak cite pasai puasa sini. aku nak cite pasal degree life yang dah sampai ke penghujung ni.

sabtu minggu lepas, aku telah meninggalkan puncak alam, setelah menyetelkan segala urusan sebagai seorang student di UiTM Puncak Alam. wuuu. sedih wooo. dulu tak sabar-sabar ngat aihh nak abes study. 2 tahun tu rase lameeeee jeeee. la ni, sedih pulak laa. bila berpisah ngan kawan-kawan. 

sepanjang 2 tahun ni, muka-muka ni lah yang menjadi family sementara aku mase kat puncak alam. yang tak pernah lokek bagi pinjam aku duit time aku tengah kering, yang take care pasal aku time aku demam, yang tak pernah biarkan aku kebulur tak makan, yang selalu jadi counselor peribadi, yang jadi partner in crime dan yang terima aku seadaanya sebagai salah satu memori abadi mereka.


lepas ni takde dah lagi,

" korangggg, class miss k petang ni cancel. "
" class, duit trip bayar last bulan depan ea. "
" uolss, tunggu jap. nak bincang pasal present ni. "
" okey, nak wakil each group. kite cabut undi. "
" babe, setia jum? "
" singgah nasik kukus kak anum tak pasni? "

bila dah jadi camtu, mula lah memasing meroyan kat group calss. hukhukhuk


berangannn. masing-masing berangan yang kitorang ni still dalam cuti sem and akan jumpa balik bukak sem depan. tapi hakikatnya masing-masing dah bawak haluan hidup masing-masing. ada yang nak kerja, ada yang nak sambung master, dan ada jugak yang nak kawen! hohoho

aku? heeee. buat masa sekarang ni, aku target nak kerja dulu. cari experience. agak-agak aku dah bosan kerja nanti, aku sambung la study balik. maybe MBA. takpun masscom. wah! lepas ke nak amik master lain course ni? heee. takpun aku nak amik short course je. pasal kerja pulak, resume satu hape pun tak siap lagi, dan sekarang ni aku hanya goyang kaki menikmati puasa di rumah. hehhe. lepas raya la aku start serius untuk cari kerja. wish me luck okey?

nanti kalau aku dah ade kerja tetap, dah boleh menyimpan, baru lah pikir jauh-jauh sket hala tuju hidup aku ni. tettttt! buat masa sekarang ni, sampai tu je otak aku mampu berpikir. takleh nak pakse sangat otak ni. kang tetiba dia meragam, tak ke naye aku nanti. heee

haaa. tulah ceritanya tentang ending of my degree life. nanti bila-bila aku sambung balik ea. ni intro jee. nak bagi aku biasa menaip. ekeke

eh, sebelum tu, 


kate student degree kannn. mesti la nak tunjuk thesis kite. heee. ni pun ade cerita di sebalik hard cover ni. nanti-nanti ea aku cite. bateri laptop pun tinggai bape % je la. okey laa. selamat berpuasa!

You Might Also Like

2 Comments

  1. kejap je ked dah abis blajar..pasni dah boleh join makcik2 yg g keje tiap2 hari,ngadap morning blues ble pagi isnin..hehe..pape pun akak wish gud luck utk ked neither 4 hunting job or futher master ke kan..;)

    ReplyDelete
  2. untung la mu nayeee!.hehehe

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers