BERTAHANLAH WAHAI SAYANG

8:27:00 PM


uikss??

my only one baby cat kat rumah ni yang putih bersih sakit! aku punya la teruja nak balik rumah nak tengok dia since ibu kata dia sangat adorable dan lincah tup tup balik-balik tengok dia sakit! kekadang terdengar dia batuk. bunyi miaow pun tak kedengaran setelah bunyi batuk tu lagi hebat dari ngiauan dia.

ibu kata dah seminggu dia batuk camtu. poor puteh junior. so, aku niat la nak bawak dia pergi klinik dah arini. tapi sampai-sampai, klinik dah tutup. sobsobsob.



kesian sangat kat puteh junior. dah la mak dia taknak susukan dia. sakit pulak tu. arini satu hari dia baring je kat timbunan kain baju angah. kadang-kadang aku gerakkan jugak dia nak make sure dia still hidup lagi. wuuu~ sedihnyaaaa..

bertahanlah puteh junior sayang. bertahan sampai hari rabu ni ea. kite pergi klinik cepat-cepat taw rabu ni. dia kena kuat. kena lawan sakit tu. kena struggle untuk hidup membesar dengan kami. kite tak puas lagi main-main dengan dia. bertahan ye! kite doakan dia cepat sembuh dan dipanjangkan umur untuk bersama-sama dengan kite lagi untuk beberapa seketika.

tu cerita si puteh junior. kucing-kucing aku yang lain pulak?


tu diaaa. mentang-mentang la seharian hujan kat temerloh, semua dok pakat tido bergelempang belaka atas katil. pandai aokme yak. angah takde, semua pakat konker katil dia. ce kalau angah ada kat rumah, seinci pun tak berani masuk dalam bilik tu. ekeke


[ked's sketching]

You Might Also Like

1 Comments

  1. kesiannya.. semoga dia cepat sembuh n sihat ceria..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers