IKR..

11:56:00 AM


uikss??



dah lama sebenarnya, aku perasan yang word ikr tu trending berapa dekat ntah kat twitter. aku takde la amik port sangat. since dah lama sangat je aku tengok trending, tetiba aku curious nak tahu pulak. hehehe. well, you know. curiosity kills cat taw. =^.^=

at the beginning, aku ingatkan ikr ni ada kaitan dengan pkr ke, apa-apa program kerajaan ke hape kan. bila aku check balik, rupanya ikr tu worldwide trending. so, maksudnya tak melibatkan malaysia sahaja la kan. aku tanya ika, one of my classmates yang active jugak twitter ni. ika pun tak sure. dia pakai teka je, i know right kot, katanya. aku tak puas hati, aku pun google.




heyy! look what i had found! urban dictionary kot. ekeke. betul lah kata ika, IKR tu stand for I Know Right. yang tak boleh blah tu, banyak pulak lah explanation camne penggunaan ikr tu. aduyai. sumpah tak terkejar aku urban language macam ni.

banyak lagi la shortform yang diorang categorized sebagai internet slang kat situ. antaranya;


idc = i don't care
idr = i don't remember
rofl = rolling on floor laughing
iawtc = i agree with this comment
lmao = laughing my ass off
IKODRCN = i kind of don't really care right know(yang ni lagi kejam dari like i care)


haaa. menarik tak? nak godek-godek jugak la lepas tu kannn? macam lah aku tak taw. kikiki. untuk cari semua maksud latest akronim yang korang tak taw, boleh la cari kat --> Urban Dictionary <-- ni. lepas ni takde lah kita tercengang-cengang bila orang dok reply ikr kat kita. kan kan? :)


p/s : kak lin, ni baru lah shortform yang understandable universally rather than rexki tu kan. ekeke


[ked's sketching]

You Might Also Like

1 Comments

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers