DURIAN CREPE, BATIK CREPE

12:28:00 PM

uikss??

di suatu petang yang hampir meniti ke waktu senja, aku, tiyah dan kak jibjib berborak-borak kosong sambil melayan bosan menaip report room division. ceritanya berkisarkan kak jibjib yang begitu mengidam untuk merasai durian crepe yang sangat trending sekarang ni. nyummeh! aku pun tak pernah rasa durian crepe tu. tapi nampak tempting sebab tengok tekstur dia yang gebus tu. 



kak jibjib : sedapnyeee nampok durian crepe ni. 
ked : kak kan? tengok cam gegebu je gittew.
kak jibjib : boy taw dop mane hok ade jual mende ni?
ked : dengo kaba, diorang kate kat midvalley punye durian crepe ni sedap. tak tahu la pulak saye kan sebab tak pernah rase pun. huhuhu. dengar cerite jela.


then, masuk pulak part tiyah.


tiyah : sekare ni famous keh durian crepe ni.
ked : haah. ni baru aku tengok member aku post kat fb demo gi make durian crepe tu.
tiyah : holah. leni bukan takat durian crepe jah. mango crepe, strawberry crepe, batik crepe pun ado. habis belake demo nok buat crepe.

what? batik crepe?



ked : HAHAHHAHA. batik crepe? HAHAHAHHA
tiyah : bakpo mung gelok? mung ingat aku main-main ko?
kak jibjib : hey boy. ade lah batik crepe tu. baju kak hok ni batik crepe la ni. 



gulp! aku pun google lah. ada rupanya batik crepe ni. malunyaaaa aku! sakan aku gelak ke tiyah sebab ingat dia buat lawak sekali aku rupanya yang ketinggalan zaman tak taw apa itu batik crepe. menyesal mak gelak tadi nyah!

taw tak aku imagine apa time tiyah tu cakap pasal batik crepe tu? aku bayangkan kek batik yang telah di 'crepe' kan. gosh! fail betul lah aku pasal jenis-jenis kain dengan makanan ni.

moral of the story, durian crepe dengan batik crepe bukan benda yang sama taw even ada word crepe kat belakang tu. jangan pulak nanti korang gi bantai order batik crepe dekat kedai durian crepe. mati kena gelak dengan orang kedai tu nanti ada lah. hewhewhew


[ked's sketching]

You Might Also Like

2 Comments

  1. Ha3x.. tu la.. gelakkan orang lagik ;p BATIK CREPE.. trend ni dah lama la.. sejak 2007..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala WN.. mane la saye tahu.. huhuhu
      yeke dah lama trending?
      hehehe.. tengok.. nampak sangat saye tak tahunye..
      kejap nak edit entry.. hehehe

      Delete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers