BILA..

10:18:00 PM

uikss??

bila mana sesorang perempuan itu,
cakap dah tak teratur,
tidur malam mengigau-igau,
berjalan umpama tiada arah tuju,
tidur dah tak teratur,
tak taw beza ubat gigi dengan pencuci muka,
syampu rambut tiap kali mandi dalam sehari,
melangkah lagi satu anak tangga walaupun tu tangga akhir,
tengok running man gelak kuat-kuat walaupun tak fokus,
selang seminit tengok phone,
terjaga tengah malam kejap-kejap check phone,
tu maknanya,
dia tengah tunggu seseorang,
seseorang yang amat dia sayang dan dia rindu,
untuk mendengar suaranya.

memang pelik,
memang tak logik,
memang kelakar,
tapi percayalah,
sebaris salam pun sudah cukup
mengusir 100 peratus rasa risau,
rasa rindu,
rasa sedih,
yang selama ini menemani perempuan itu.

duhai lelaki,
hubungilah dia.
kerana dia sudah kontang.
dengan hujan gelak tawamu.
usikanmu.
sayangmu.
rindumu.
semangatmu.
hidupmu.

hanya kamu.


[ked's sketching]

You Might Also Like

2 Comments

  1. peerrgghh ni memang head over heels sampai da boleh buat love poem ni.parah sungguh la kau.haha

    ReplyDelete
  2. waahhh,kagum ble ked dah bermadah puisi jiwang karat mcm ni,hahahaaa..;)salute!!;p

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers