AKHIRNYA.. SETELAH LAMA MENUNGGU..

11:17:00 AM


uikss??

p/s : entry ni ditype sebelum aku mendapatkan lazuardi. but now, that novel is currently in my hands now. please feel free to read the review here --> review lazuardi <--

**********************************

akhirnya. setelah lama menunggu. dari tahun lepas lagi aku tunggu since last chapter yang aku baca kat online 25 november 2011. lepas pada tu beliau dah tak update story tu. hari-hari aku bukak taw nak baca tapi semua itu hanyalah harapan.

okey, siapa pernah baca novel sweet sour mesti kenal kan nasz? writer ketiga jemari seni yang aku suka selepas hlovate dengan noor suraya. ah, melting sangat baca sweet sour. dan aku selepas daripada novel tu, aku looking forward any buah tangan baru dari nasz ni. 

aku ada baca online kat blog dia, satu online novel yang bertajuk anaz. serius best. anaz ni cam anak terbuang dengan ibu dia sendiri. yang peliknya ibu dia layan adik tiri dia lagi baik dari dia. kenapa ibu dia benci dia tu yang aku nak taw tu sebab mestilah persoalan tu akan dijawab dalam novel tu. pulak tu, shark yang kawan adik dia tu boleh pulak jatuh cinta dengan dia. banyak hint yang shark ni bagi sebenarnya tapi since dia ni anggap shark tu cam adik je, dia tak tahulah pasal perasaan shark ni. aish, dah gatal tangan dah nak beli ni.

standard lah, dalam blog tulis tajuk lain, maka jadilah terhasil lah lazuardi daripada anaz.


sini aku nak bagi sikit sinopsis pasal cerita ni.

Mama Anaz tak pernah layan dia macam anak sendiri walaupun hakikatnya nama dia terletak sebagai ibu dalam surat beranak. Boleh dikatakan, semua jenis kerja rumah diserah sepenuhnya untuk dia buat dah mengalahkan orang gaji. Tempat dia mengadu hanyalah pada Odie, jiran depan bilik merangkap member baik sejak tadika. Apabila dia mengeluh, Odie akan ajak kahwin.

“Awak... jomlah kahwin dengan kita.”
“Kahwin tu apa?”
“Kahwin tu maknanya baling bunga.”
“Kita nak dapat bunga, tak nak baling-baling bunga.”


Tapi, betul ke Odie itu jodohnya?
Sebab Si Shark ni pun suka buat dia sakit kepala. Hujan tidak, ribut tidak, tiba-tiba...


“Kita kahwin nak?”
“Haa?”
“Tunang?”
“Haaa?”
“Jadi girlfriend saya?”
“Haaa?”
“Saya serius ni.”


‘Putera’ manakah yang akan menyelamatkan ‘Si Cinderella’ ini?
Memanglah hidup dia malang, tapi perlu ke dia jadi beban kepada orang lain untuk menyenangkan hidup dia sendiri?


oh, cepatlah september~ kepada fans sweet sour, ika, echa, eday, tunggu aku bawak balik novel ni kat puncak nanti. hehehe




credit picture and sinopsis : facebook page jemari seni
[ked's sketching]

You Might Also Like

10 Comments

  1. eh,ked...akak pun minat novelis yg sama,hlovate n noor suraya,gler2 kan hasil otak diaorang??tp nasz ni akak xpernah baca lagi hasil tulisan nya,klu bes blh cari nanti...hehe..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke kak? sekepala lah kite..
      wah, tak sangkenye..
      nasz ni baru lagi.. nanti saye buat review pasal sweet sour tu.. ayat die sempoi-sempoi.. memang best lah..
      saye bagi 5 bintang untuk novel tu..

      Delete
    2. if i were allow to say things here. i would like to say... nasz is young talented writer who can easily beat hlovate, noor suraya or any other. there are more ingredient in her writings that don't have in other writer. she's fun. realistic. unique. and did a very cool job in her novel.
      seriously.
      do trust me. but go check by urself!
      chears!

      Delete
    3. hye anon.. of course you're welcome and freely allow to comment here.. :)
      yup.. i agree with you.. as i had mentioned in my entry above, i'm really looking forward for any nasz's works soon.. i had read both sweet sour and caramel, i guess like she can put her name to stand same high with hlovate..
      i would like to do some review when i had get lazuardi in my hands..
      :)

      Delete
  2. Selamat Hari Raya ked...bukan raya sakan, bz sakan...mcm2 urusan sana sini hihi...cam best je novel ni...tapi nak gi kedai buku malasnyaaalaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboih.. cam yb jek gayenye kak faye.. hehe
      selamat hari raya jugak kak faye..
      beli laa..
      nanti kite boleh tukar2 cite same2..
      hehe

      Delete
  3. salam ked, baru je buat entry pasal novel ni di blog akak...sangat suka dgn Hlovate dan Nasz.

    ReplyDelete
  4. I've no issue la kn dgn nasz. Aq suka je sume novel dia esp lazuardi tp jgn compare dia dgn hlovate. Ltk dorg sama level pun jgn sbb pengisian novel dorg mmg b'beza. Dorg ada part dorg sendiri plus im wif hlo forever. Always love her go hlo! Luv u

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers