MCD PUNCAK ALAM KENA ROMPAK!

11:00:00 AM

uikss??
 
pagi ni, bukak-buka facebook, aku digemparkan dengan berita yang satu-satunya hotspot study favourite student uitm puncak alam ini iaitu Mc Donalds Puncak Alam kena rompak. nauzubillah! terkejut aku dengar bila dapat tahu yang senior aku kena acu parang kat leher, laptop kena rampaslah, cermin kena pecah. masa kejadian tu around 2,3 pagi camtu. housemate aku pon ada study kat situ jugak tapi dia sempat balik setengah jam before kejadian itu berlaku. 
 
tengok ni, abes pintu kena pecah dengan perompak tu. katanya dalam 4,5 orang. Ya Allah, apa nak jadi ni. nasib baik la takde pertumpahan darah yang terjadi.

doa-doakan kami semua warga puncak alam selamat yea. dah la minggu-minggu exam ni. kut ada yang trauma nanti, tak ke naya. untuk laporan lanjut, boleh terjah kat blog fitri hadi serta pucuk dan ubi.

credit picture dari kak bya, senior aku yang ada kat tempat kejadian tu.


[ked's sketching]

You Might Also Like

12 Comments

  1. Replies
    1. orang tak ingat ke Tuhan camtu lah zuan..

      Delete
  2. Terima kasih kerana sudi link kan ke blog Ame . Apa apa pun , kita harus berhati hati walau dimana jua kita berada . Ingat tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome ame..
      blogging with pride kan? hehe
      betol2..
      skang ni dah rase tak secure dah walaupun kat tempat sendiri..
      hurmm..

      Delete
  3. mak aiihh, seramnyer!! pebende la perompak2 ni, takde keje lain ke.. org nak stadi pon x aman.. syukur takde yg cedera..

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw takpe..
      mau tak trauma mana2 students yang kena tu..

      Delete
  4. sekarang ni perompak semakin berani. restowen familiar plak tuh. aishh

    ReplyDelete
    Replies
    1. skang ni orang dah tak pilih bulu dah..
      alangkan gerai mak cik jual nasik lemak epi jalan tu pon boleh kena sapu..
      ni kan pulak mekdi..

      Delete
  5. pas ni mekdi 24 hours kena alert la kan? bahaya tul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2..
      kena pasang gurad la pasni..
      tapi untuk shift malam je..
      hehe

      Delete
  6. lepas ni hati2la ked oiii, study kat hostel atau bilik sewa je...lagi best, blh meniarap, menonggeng dan buat air liur basi hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik bos!!
      pasni saye drive thru mekdi je.. hehe
      tak leh la study kat bilik kak..
      katil ngan laptop merupekan dugaan terhebat skali bagi saye..
      takpe2..
      kite study kat bilik study uitm ea..
      don't worry..
      :)

      Delete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers