BERHENTILAH MENGHANTUIKU WAHAI PUDING ROTI !

9:48:00 PM


uikss??

hidup aku dihantui oleh puding roti! mana tak nya, sehari dua ni banyak sangat dah aku dengar pasal puding roti. pagi tadi kat WHI pun ada segmen mari memasak puding roti. tuptup tadi cik epal update entry latest dia iaitu resepi puding roti. wuuu~ kenapa baru arini nak share resepi tu cik epal oooii? mak tengah frust ni taw.

frust la sebab first trial aku nak buat puding roti tak menjadi. tak seperti apa yang aku bayangkan. aku nak dia jadi moist cam kat kafe oren uitm shah alam tu. tapi, apakan daya. dasar student tourism yakni satu-satunya course dalam fakulti pengurusan hotel dan pelancongan uitm yang tak pernah jejak kaki ke dalam kitchen sedari diploma sampailah degree, haruslah angan-angan tu lagi tinggi dari bakat ye dak?

ni semua gara-gara ibu aku yang beli roti gardenia jumbo yang takde orang nak makan sebab semua sibuk kejar nasik. so, tak nak bagi roti tu expired camtu je, aku suggest lah kat ibu untuk buat puding roti. dan maka, perinsipnya disini ialah barang siapa yang mencadang, maka dialah yang membuatnya.

ya! aku lah tu!

setelah mendapat seru lepas tengok WHI pagi tadi, aku pun menjalankan misi tersebut. maka, inilah hasilnya.


first trial. i'm so upset. lepas ni nak berguru dengan student food service lah. oh puding roti, berhentilah menghantui hidupku pada arini.


tunjuk ajarku sifu!



[ked's sketching]

You Might Also Like

5 Comments

  1. hahaha...nampak macam menjadi je tu ked.okayla tu, try lagi sampai berjaya. chaiyok chaiyok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu hanya luaran kak faye..
      belum tengok dalaman lagi..
      sobsobsob..

      yeah! saye akan teruskan usaha..
      pasni kalau roti banyak tak abes baru try..
      ngeee~

      Delete
  2. Replies
    1. bukan lah kak lin..
      skang ni orang dah tak pakai tangga dah..
      usaha lif kejayaan..
      boleh?
      =D

      Delete
  3. huhu..sedap ke..mcm tak nak try je..haha

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers