TIKUS SERUPA BERUK?

12:33:00 AM


uikss??

pada suatu petang yang indah. berbual-bual lah ahra, tiyah dan ked di dalam sebuah bilik sewa di puncak alam. puncak alam, sebuah pekan kecil yang berkapasiti... (hahahaa. for those who are from puncak alam, mesti pernah dengar dialog ni dalam lif kan?). ntah bagaimana, tetiba, keluarlah suatu pertanyaan sebegini;


" yah, dalam banyak-banyak binatang, binatang apa yang mu geli skali? "
" aku kalu lipah ni, bulih ah terimo lagi. tapi, kalau tikuh, meme aku geli ah. "
" geli? bakpo? "
" aku benci tikuh! muko supo beruk! "
" hah? supo beruk? "







+


=


???


ahaks! siyes sampai skang still terngiang-ngiang kat telinga aku tiyah cakap camtu. comelnya kalau tikus tu serupa beruk! hahahaha



[ked's sketching]

You Might Also Like

2 Comments

  1. hahahaha...lawaknye...tapi syg lukis comel kan..kalo ader binatang camtu,memang da lame jd bahan gelak kat zoo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki..
      kalau abang dengar sendiri tiyah tu cakap, lagi la klakarnye..
      aduyaii~

      hahahaha..
      bintang leh gelak ke bang?
      ni mesti banyak sangat tengok madagascar ni..
      :PP

      Delete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers