TEST DNA UNTUK KAHWIN

12:50:00 AM


uikss??

oh, sedarlah kawan-kawan bahawasanya kita ni dah tak macam umur baru lepas skolah lagi. bile tengok kawan-kawan kawen, terase dah tue dah aku ni rupenye. hukhukhuk..

tadi borak-borak ngan tiyah. die kate member die dah nak kawen dah. 3 bulan lagi majlis, tapi pelamin dah siap. fuyoooo.. pastu aku tanye la tiyah,

" kalau nak kawen, kena wat ujian ape lagi yah?"
" test HIV, DNA..."
" hah? DNA? kena ke?
" hoo lah. kena lah buat. kot-kot adik beradik ke.. "
" haah la kan. ntah-ntah adik beradik sesusu. "
" weh, aku tipu jela. mane ade orang wat ujian DNA.. "
" fineeeee!! "


aaaaa.. aku siyes nak taw ni, die leh wat main-main lak. tapi ekceli kan, memang kena ke DNA test tu ek? general knowldege.. hehehe


p/s : kiut kan cake ni? nak order/usha leh tengok kat sini ea! :3



[ked's sketching]

You Might Also Like

7 Comments

  1. wei cik ked,mana ada org nak kawen kena wat test dna,wat lawak ek??hehehe...mostly,rmai bride 2 be kena wat hiv test je,dapatkan pengakuan bujang dr majikan or ketua kampung,kena ada sijil kursus kawen n ur future husband kena daptkn permission dr org atasan dia(mindef especially)..klu nak buat boleh jugak,utk saje2 cek dna tu kan...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kena ek? kikiki..
      mane la kite taw kak..
      tak kawen lagi.. huhuhu
      banyaknye steps nak kena follow untuk kawen..
      future husband kena dapatkan permission ke kak?
      kalau tak dapat permission takleh kawen ek?
      huhuhu
      lecehnye..
      nak kawen pon leceh kan?

      Delete
  2. klu future husband ked army,navy or air force WAJIB minta permission,klu x nanti mcm2 benda yg complicated akan jadi,silap2 boleh dikena kan tindakan tatatertib coz sembunyikan perkahwinan...n most important nasib ked sbg wife nya akan teraniaya coz wife army slalu nya special skit berbanding wife org2 awam...xleceh pun,bila da settle semua boleh nmpk actually simple je prosesnya...hehee..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. macam tu ek?
      hai kak nasha, doa2 la kitorang berkekalan sampai ke jinjang pelamin..
      huhuhu..
      skang ni, jadi gf navy pon dah rase kena kuat camne..
      dah kawen nanti, lagi la kan kak?
      :)

      Delete
  3. hehe...ni memang kelakar habis...test DNA, ingat citer CSI ke hehhe...bride investigation huhu...nnt time turn kita, mari kita terjah puan nasha utk dptkan tip-tip prosedur perkahwinan hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki.. mari kak faye..
      kena rujuk pakar cam kak nasha nih..
      hehehe

      Delete
  4. Time akak kawen 7 thn lps, sonang je..xde pon hiv test bagai нёнё☺☺нёнё☺☺
    Tp bagus la ade hiv test skarg agar tdk menyesal di kendian ari... :)

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers