SHARING IS CARING : NASIHAT UNTUK FAKE ACCOUNT CREATOR

12:40:00 AM


uikss??

tolong! ade orang menyamar jadi owner account twitter lyssa faizureen. ek elaaa.. dah tu pe masalahnye. artis len banyak lagi yang ade sampai 2, 3 fake account. tau, diorang lagi lah dah bese ngan fake account ni. ekceli ramai dah blogger yang dah kena. contohnye macam nisa kay, yana yonet, ramai lagi lah.

tapi, yang kes lyssa ni pelik sket. aku nak tergelak pon ade. kahkahkah. orang tu siap bagitau lyssa lagi suh benarkan account tu jadi account kedua lyssa. alasannye, nak promote lyssa bagi lagi ramai orang kenal. nonsense! lyssa tu dah ade fanpage la. lagipun, bak kate lyssa, nak follow die, follow la kat real account twitter die. twitter tu bukannye ade limit  follower pon.

aduyai.. dari gaye budak tu, nampaknye cam die still budak-budak lagi. silap-silap budak skolah rendah kot. huhu. dik, meh sini akak nak pesan. tak elok taw tak buat macam tu. awak dikire menyamar menjadi seseorang yang lain dan itu boleh menimbulkan banyak salah faham serta masalah dimase hadapan.

eh, bukan kak. saye niat baik. saye nak support blogger yang saye suke, yang saye respek. saye nak bagi die lagi cepat femes.

yea dik. memang niat adik tu suci murni. sesuci embun pagi yang membasahi bumi. akak taw. sume orang taw, tapi kan, cube adik tengok tweet adik ni. akak bagi contoh la ek,


haaa. nasib baik la adik cakap congrats je kat PM kite. cube adik bayangkan, kalau adik reply something yang dianggap harsh oleh PM kite, menggunekan account twitter name idola adik yang adik konon-kononnye reka untuk die, silap-silap, bile pihak berkuasa siasat, idola adik tu jugak yang jadi suspek. sedangkan, bukan die yang buat. tak kesian ke kat kak lyssa?


contoh kedua pulak ea,


ya Allah dik. ape yang adik da wat ni? adik imagine ea, kalau orang yang tak kenal lyssa tu camne? mesti orang pikir yang bukan-bukan kat die kan? sedangkan lyssa pada realitinye tak camtu. dah tu, adik suke la ek kalau orang assume yang bukan-bukan kat idola adik? ngumpat dan mengate sebagainye? ni ke yang adik nak? tak kan? adik kate adik sayang die.

cukuplah akak bagi 2 contoh tu je kat adik. akak rase adik leh paham kot ape yang akak nak sampaikan. tak pon, kalau adik tak cukup nak paham lagi, boleh contact kat twitter akak. @kedzique. alah dik, yang adik request mintak jadi follower akak tadi. takkan dah lupe kot. huhu. adik taw, bangge jap akak tadi bile tengok ade follower request dari lyssa faizureen II. wah, bangge jap. akak baru je bercite-cite tinggi nak share lam blog. 

tapi, harapan akak hancur musnah ibarat pepasir dipantai bile dapat taw yang tu fake account yang adik wat. waaaaa~

tengok! adik dah hancurkan hati ramai pihak kat sini. nampaknye, adik bukan saje kene mintak maap kat lyssa. tapi kat akak dan sume orang yang adik dah follow pakai name lyssa tadi. mesti diorang pon akan kecewa cam akak bile dapat taw yang diorang tertipu. ish3. berat tu dik. 

to bloggers or fans yang lain, tak mau wat camni taw? pikir la consequence each action yang korang bakal lakukan. baik pade diri korang sendiri dan orang yang terlibat. 


jagalah hubungan kita dengan Allah, dan jagalah juga hubungan kita dengan sesama manusia



p/s : kadang-kadang nak tegur ni kena bagi ayat makan dalam sket. lagi-lagi untuk budak-budak. huhu.



[ked's sketching]

You Might Also Like

5 Comments

  1. adesss....
    blogger pun dah kena macam nih?
    haih..budak2 zaman sekarang...
    bahaya kan..
    kesian dekat si Lyssa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol2..
      never underestimate blogger right now..
      seb bek aku ni tak femes..
      so, takkan ade faker.. hahaha

      Delete
  2. Perghhh . Hebakkkk punya entryy . Kata2 yang boleh membuatkan orang sedar !
    Good job dear . like this entry damn much ! Thanks sangat2! :)

    ReplyDelete
  3. huhu aritu ada sowang blogger ni nama erik rain pun ada orng wat fake account dia gak..haha cian dia..

    ReplyDelete
  4. Zatty Zaimal :good job ked....

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers