WANTED! PENYAMUN KURUNG BIRU, TUDUNG BELIT KUNING!

8:28:00 PM


uikss??



fuhhh~ lepas da satu paper tadi. Front Office. duration 3 jam tapi sejam pertama ade yang dah keluar. huhu. oleh sebab aku terkandas 2 soalan, aku pon setia la tunggu sampai 3 jam tu berlalu. 

keluar-keluar je dewan, aku tengok muke budak-budak ni sekor-sekor siyes. diorang suh aku check beg aku tengok ade barang hilang dah. haaaa, ni mesti ade kes ni. aku pon cepat-cepat la check beg aku. Alhamdulillah. note yang aku wat 2 hari lepas still ade lagi dan duit 40 sen elok je tergolek lam tu. maksudnye, tiada kehilangan barang berharga. hehe

tapi yang malangnye, ade member aku hilang wallet, handphone. ade jugak yang hilang handbag teros! giler kentang malaun tu! ngan beg-beg die sauk sekali. rakusnye!

yang paling kesian sekali, bagi mereka yang hilang kunci tu. ish ish ish. kesian-kesian. woi! kunci paling berharga sekali taw tak! korang taw tak dengan kunci sekeping tu malaun tu boleh untung beribu-riban! 

mau taknye. die pegi bilik tu, kalau takde orang, sedap-sedap la die rembat laptop 4 bijik, belom kire ngan pakej broadband skali, external 500gb, handphone tengah charge la, wallet laa. untung besau situ wooo.

dan, member aku, tiyah, nyaris-nyaris kena tadi. Syukur ke hadrat Ilahi sebab rumet die ade lam bilik mase tu. malaun tu, kate rumet tiyah, pompuan, pakai baju kurung biru, bunga kuning, tudung kuning, pulas tombol pintu, masuk macam tu je, dengan tak ketuk, tak beri salam ape. terkejut tengok ade orang agaknye, die pon nak cover malu, tanye member aku tu ade tak kat bilik. rumet tiyah ni pon kate lah takde, tiyah amik exam. pastu, die teros blah gitu je.

sementara tu, masih lagi suspek yang sama, level yang sama, try masuk 1 bilik ni. die menyamar jadi kawan mangsa iaitu mimi. die cakap kat rumet mimi tu yang mimi suh die amik note ngan laptop. dan, maapkanlah rumet mimi tu. die baru bangun tido agaknye sampai die tak sedar yang mase tu baru pukul 3 lebih sedangkan exam mimi start kul 2.15 dan manakan mungkin mimi yang sedang amik exam mase tu nak tengok note!

masya Allah. sudahnye, lepas exam tadi, ramai giler yang berkampung kat balai polis bantuan UiTM Shah Alam wat report. kepada si pencuri yang telah disumpah seranah sampai tujuh keturunan pon tak ampuh, nantikan balasan di dunia dan akhirat nanti. sendiri buat, sendiri tanggung ea. belajar tinggi-tinggi, bodoh pon same naik ketinggiannye. 

kepada mangsa pula, bersabarlah. ni sume ujian daripada Yang Maha Esa. Allah akan gantikan sesuatu yang lebih baik lagi dari apa yang hilang tu. kan?

dan kepada sesiapa yang ternampak akan kejadian tersebut, rajin-rajinkanlah diri anda untuk menampilkan diri di balai polis yang berhampiran. kerjasama anda dalam membanteras jenayah ini amatlah dihargai.



mutiara kata untuk hari ini ialah,



" biarlah hidup sengkek harta, 
jangan kita papa hati,
biarlah hidup dipandang rendah,
jangan dihina sebab mencuri!"

[ked's sketching]

You Might Also Like

4 Comments

  1. menakutkannya....hostel mana yang happen ni dik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kunci kena curi kat dewan..mase tu time exam..beg kena tinggal kat luar..tu yang die boleh amik tu..pastu kat kunci tu plak ade tag tulis nombor bilik..die pon pegi bilik, cucuk kunci, curi la..

      Delete
  2. taw xpe,ujung2 sem ni la yg byk jadi kes curi.seram jugak aku..huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuakkk!! taw x pe..aritu ade gak guard yg jage beg2 kitorang..kali ni tak de lak..

      Delete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers