TOURISM FACTS

12:00:00 AM


uikss??

for your information, tourism ni termasuk dalam hospitality industry. makenye, hotel, transportation, food and beverage pun can be consider as part of tourism. jengjengjeng! kat sini aku nak share la, certain facts yang patut korang taw pasal our industry.

  1. Burj Khalifa merupakan bangunan yang tertinggi di dunia.
  2. Di USA, terdapat suatu tempat yang bernama Melbourne. Ia merupakan sebuah bandar di Florida, USA.
  3. Puak Mahmeri merupakan kaum asli asal daripada Selangor. Ukiran kayu mereka telah pun diiktiraf oleh UNESCO.
  4. Jetstar merupakan low cost carrier airline bagi Australia.
  5. Terdapat sebanyak 272 anak tangga yang perlu didaki untuk sampai ke kuil di Batu Caves.
  6. Taman tema dalaman yang terbesar di Malaysia terdapat di Times Square.
  7. Pulau Sibu terletak di Johor.
  8. Restoran McD pertama dibuka di Malaysia ialah di Bukit Bintang.
  9. Negara terkecil di dunia bernama Vatican City.
  10. Dalam RMK-11, jumlah pelancong yang dijangka tiba pada 2020 sebanyak 36 juta.

huhu. cukup la 10 ek? len kali aku tambah lagi. hehe. tenkiu kepada lecturer park and recreation aku, sir fitri atas info-info di atas. :)

You Might Also Like

5 Comments

  1. xbnyk pn fact psl malaysia? hehe fokus more on msia la.. msti naik seo :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...


    saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

    anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
  3. baru tahu fakta ni..fakta no 1 tau gak,tapi yang lain langsung tak pernah dgr..thank ya..

    follow sini^^

    *jom join contest sy..hehe
    http://www.wooferstorm.com/2011/11/contest-blogger-idol-by-achie-eyda.html

    ReplyDelete
  4. sperti yang direquest, entry mengenai iframe http://eleventx.blogspot.com/2011/11/ops.html

    ReplyDelete
  5. malaysia mane???

    ouh..lupe, diorang tengok bola la..
    hihi..^^

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers