SENTAP MAK NOK!

6:33:00 PM


uikss??

wuuuu~ depressnye arini! tadi ade test eco. guess what, aku tak dapat jawap langsung question 2 short esei yang berharge 15 markah! rugi sangat kan? aku jadi down giler pas test tadi. pandang jalan pon dah macam kecik besau kecik besau je. hurmmm...


alkisahnye, bile empangan mate aku dah kemain melimpah ruah ke ladang gandum, make ramai lah yang bagi kate-kate semangat kat aku macam ni;

" sabarlah ek? dah bukan rezeki kau skang ni. cube lagi ea?"

"kitorang pon tak dapat jawap boy. same la kite."

"kau kan kuat. ni baru test 1. takpe. nanti kite struggle test 2 punye ek?"

phewww. reda la jugak rawan dihati ni bile dengar kate-kate pujukkan sebegitu rupe. malangnye, sume tu tak lame bile ade sorang member aku ni bukak mulut.

" kau kenape kau nanges?"

" aku tak dapat jawap la short essay question 2 tuh. blank giler kot. aku takde idea yang economies scale tu ape."

then, korang taw die balas balik ape?

" lah. ape yang susah sangatnye? ade 6 point kan? kau pilih jelah 3."

heyyy! korang paham tak ape bile aku cakap aku blank tu, maknenye, jangankan 6 point, 1 point ko aku tak taw! Ya Allah! lagi la laju air mate aku mengalir mase tu. bertambah-tambah la downnye aku. tak membantu langsung punye member! huh! taw la kau dapat jawap tapi perlu ke cakap macam tu kat orang yang tengah down macam aku ni? 

dear friends, kat sini aku nak bagi pandangan sket la kan. orang tengah down, kau pujuk la ngan ayat yang elok-elok. yang boleh bagi die sejuk hati, tenangkan diri. jangan kau pegi benamkan die kat dalam tanah lagi. aishhh. tu pon nak kene ajar ke? sile amik iktibar yea kalau korang tak nak kawan-kawan korang saket hati ngan korang.

p/s : jage hati pakwe reti pulak! tak paham aku lah ngan orang macam tu! huh!

[ked's sketching]

You Might Also Like

5 Comments

  1. ked, b strong hokeh. cekik diaaaa yg men-downkan ked. heh berani betol.

    ReplyDelete
  2. grrr~nak ikot hati memang nak cekik je orang camtu..huhu..tengs guys..for that spirit..virtual friends lagi membina dari orang depan mate..hehe

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers