HANYA REPEKAN KOSONG

3:47:00 PM

uikss??


semakin detik itu menghampiri,
semakin banyak ujian yang timbul
kadang-kadang macam biskut marie
kejap ada, kejap takde

aishhh. biskut marie pon kalau timbul sedap jugak
kurang-kurang boleh cicah milo
tapi, kalau masalah?
berat, berat.

entahlah. balik-balik aku disogokkan dengan benda yang sama
kalau masalah tu boleh tukar jadi cash
dah lame aku gi pizza hut seksyen 7 makan spageti
dush! nampak sangat aku ni lapar. dah dua jenis makanan dah keluar ni!

mengeluh. mengeluh. dan mengeluh.
tak baik kan?
macam tak mensyukuri nikmat Tuhan.
nak buat macam mana. 
kadang-kadang rasa terbeban dengan masalah.
hmmmm.
kan? mengeluh lagi.

so,

BE STRONG!! (takde orang nak cakap kat aku kan? takpe, biar aku cakap sendiri)

taw tak, the best escape from your problem after talking to your God is sleep. okeyh! aku nak bangun tido dengan harapan aku tak kan pikir pape dah pasal masalah tu sume. gud nyte eberibadi!

[ked's sketching]

You Might Also Like

3 Comments

  1. kadang2 , Tia tak perlukan orang lain untuk suruh Tia be strong sebab Tia tau .. semuanya dari diri sendiri .. so , be strong for ourself :)

    ReplyDelete
  2. masalh itu mematangkan kte utk terus melangkah dlm hidup...hehe
    *pndai ler iqa nsht org...pdhl kalo kna kt iqa...meraung..haha

    ReplyDelete
  3. yeahh!! kte kuat kan tia..tengs ek!!

    iqa, bila dah calm baru boleh pikir the positive side of those problems..kan3?mase down, tak leh nak pikir ape doh..huhu

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers