DEAR FRUITHEART

6:42:00 PM

uikss??


dear awak,



awak, tadi petang mase exam citizen tu saye dah rase lain dah. balik-balik, rase bahang sangat badan saye. rupe-rupenye saye demam. pelik kan? dua minggu lepas saye dah ade potensi nak demam je. skang ni baru demam. haipp! aku jangan nak kutuk saye kate imuniti badan saye lemah ek! saye taw badan saye tak sekuat awak. yelah, awak kan hero negara.

awak, saye taw awak busy arini. sebab tu lah saye gitaw awak kat blog je. saye tak nak menyusahkan awak. dalam minggu lepas je, dah banyak awak tadah telinge dengar masalah saye. sebab tu saye sayang sangat kat awak. hehehe

awak, tolong saye satu je. tolong doakan saye cepat sembuh malam ni jugak. sebab saye tak siap assignment lagi. untuk test event esok pon, saye tak study lagi. boleh tak awak? tak kan doa untuk saye pon berkire sangat. huhuhu. aminn. semoga saya cepat sembuh.

okey lah awak, sampai sini je pesanan khidmat masyarakat saye. pasal makan ubat awak jangan risau, saye ade teha dah belikan nasik ngan sup untuk saye. pas makan nasik, saye makan ubat awak yea?

semoge awk sihat sejahtera dan tak demam macam saye. :P

p/s  : miss you abang long!

[ked's sketching]

You Might Also Like

10 Comments

  1. Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha
    Penyayang...


    Ya Allah..
    Seandainya telah Engkau catatkan..
    Dia milikku tercipta buatku..
    Satukanlah hatinya dengan hatiku..
    Titipkanlah kebahagiaan antara kami..
    Agar kemesraan itu abadi..

    Ya Allah...
    Ya Tuhanku..yang Maha Mengasihi...
    Seiringkanlah kami melayari hidup..ini..
    Ketepian yang sejahtera dan abadi...
    Maka jodohkanlah kami...

    Tetapi Ya Allah...
    Seandainya telah Engkau takdirkan..
    Dia bukan milikku...
    Bawalah die jauh dr pandanganku...
    Luputkanlah dia dr ingatanku...
    Dan peliharalah aku dr kekecewaan...

    Ya Allah..ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
    Berikanlah aku kekuatan..
    Menolak bayangannya jauh kedada langit..
    Hilang bersama senja yang merah...
    Agarku sentiasa tenang...
    Walaupun tanpa bersama dengannya....

    Ya Allah yang tercinta...
    Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...

    Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan..
    Adalah yang terbaik untukku..
    Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
    Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

    Ya Allah..
    Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaanku..
    Di dunia dan akhirat...
    Dengarkanlah rintihan dari hamba-Mu yang dhaif ini...
    Janganlah engkau biarkan aku sendirian...
    Didunia ini mahupun akhirat..
    Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan...
    dan kemungkaran...
    Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
    Agar aku dan dia sama sama dapat...
    membina kesejahteraan hidup...
    Kejalan yang Engkau redhai...
    Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh dan
    solehah...

    Ya Allah..
    Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat..
    Dan peliharalah kami dr azab api neraka...

    Amin...amin ..Ya rabbal'aalamin...


    mudah mudahan cepat sembuh ye sayang...jgn lupe mkn ubat kak long...

    ReplyDelete
  2. yayangggggggg..wuuu~~awak buat sy nak demam hari2..huhu..tengs dear..

    zuan, 100+ dah jadi 1000+ dah aku minum..

    gi klinik dapat air garam oren kot msred..tu pon oke kan?

    ReplyDelete
  3. waaa abg long..hehehh!!

    get well soon dear :)

    ReplyDelete
  4. not fruitheart but sweetheart for buah hati.

    ReplyDelete
  5. una, panjang giler doa abg long tuh..jenuh bace..huhu

    err,,klu translate sbjik2 kan jadi buah hati tuh..huhu

    ReplyDelete
  6. haha tw xpe.gaye ape je ni abg long,awat pjg sgt?heheh

    ReplyDelete
  7. gaye sasterawan negare dah gayenye..hehe..

    ReplyDelete
  8. Zattyzaimal :semoga cepat sembuh awk...syg awk sgt2...

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers