THE ADDITIONAL 10 RINGGIT (WHOAAAAA!!!)

11:59:00 AM

uikss??


hurreyyyy!! dapat lagi seploh hengget! ingat tak semalam yang aku ade cite pasal seploh hengget terakhir aku tuh? still remember? haaa, malam semalam gak aku dapat additional seploh hengget lagi/ hikhikhik. nak taw camne dapat? citenye camni....

pada suatu malam yakni malam jumaat, maka bergeraklah 7 orang sahabat sambil membawa buku kemahiran insaniah menuju ke kompleks kejuruteraan yang mana terletak di hadapan kolej melati. tujuan sebenar mereka ke sana adalah untuk mendapatkan cop kemahiran insaniah dengan menghadiri suatu sesi kaunseling yang bertajuk "patah tumbuh hilang berganti". tanpa cop kemahiran insaniah tersebut, siapalah mereka, pelajar uitm selepas mereka menamatkan pengajian 2013 nanti. 

kemudian, duduklah mereka berhimpit-himpat seperti ayamazz roti impit depan markas mpp uitm terengganu dulu sementelah mereka gagal untuk mendapatkan tempat duduk di dalam dewan kuliah tersebut. dan, sesi kaunseling pun berlangsunglah. setelah dua puluh lima titik perpuluhan tujuh kali mereka menukar posisi duduk kerana lenguh duduk berhimpit, sampailah ke sesi yang paling di tunggu-tunggu iaitu sesi soal jawab.

namun begitu, tidak ramai yang berminat untuk menanyakan sebarang soalan sehinggalah kaunselor terbabit membuka peluang dengan mengumpan duit sepuluh ringgit sebagai ganjaran kepada mereka yang ingin bertanya sebarang "soalan" kepadanya.

melihatkan sepuluh ringgit dihadapan pentas dan setelah mengintai jumlah duit yang ada sebanyak sembilan ringgit didalam wallet, seorang pelajar yang dirahsiakan namanya segera mengangkat tangan untuk menanyakan soalan. dan, soalan yang di tanyakan ialah,

" hajah, saya nak duit sepuluh ringgit tu boleh?"

mengejutkan, beliau pun berjaya mendapatkan duit tersebut. syabas! satu cubaan berani mati yang pelajar tersebut telah berjaya lakukan. tanpa menghiraukan tepukan orang ramai dan tak kurang jugak dengan tawaan mereka sebagai penambah rasa, beliau memasukkan duit tersebut kedalam poket seluar track forest yang dipakainya.

moral of the story, grab the money, ignore the others! hahahaaha. at least, bertambah lah jugak duit aku kan? opss, adakah aku sedang mendedahkan bahawasanya aku lah student yang dapat seploh hengget tu? ahaks! dah die suh tanye soalan, aku pon tanye lah kan. soalan jugak tu kan? :P

p/s : alhamdulillah. lepas jugak lah duit makan untuk 2 hari. rezeki tak baik tolak kan?

[ked's sketching]

You Might Also Like

8 Comments

  1. rezeki tak baik tolak..apetah lagi depan mate..hahaha

    ReplyDelete
  2. yups, rezeki jgn ditolak.. nanti xde rezeki

    ReplyDelete
  3. untuk guwa pon tak pas, lagi nak belanje lu!

    ReplyDelete
  4. takde rezeki? mintak simpang!huhu

    ReplyDelete
  5. kah kah kah.. hang rupanya.. haha

    ReplyDelete
  6. loh mejahh..aku lah..lmbt la hang ni..hehehe..
    err, ade budak peers tak sini? tak pasal2 lak femes aku..huhu

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers