MEROKOKLAH DENGAN BERMARUAH

11:31:00 PM

uikss??


rokok dengan lelaki memang tak dapat dipisahkan. ibarat masuk kandang harimau mengaum, masuk kandang kambing mengembek! hahaha. kejadahnye peribahasa aku tu kan? abaikan! ini bukan blog dewan bahasa dan pustaka.

aku ekceli, jenis tak kisah ngan guys yang smoking. sebab aku dah dibesarkan dengan environment camtu. yelah, ayah aku smoking. bapak-bapak sedare aku pon same. tu belom kire budak-budak laki kelas aku lagi. oleh sebab dah terbiase di exposed kan dengan environment camtu, jadinye aku ni bukanlah sesorang yang menetapkan syarat utama bahawa si dia bukanlah smoker dan juga tak kisah lelaki yang smoking.

namun begitu, ade satu perkare je aku tak suke pasal satu jenis smoker ni. mereka merupakan jenis yang bajet-macho-tapi-perangai-cam-hampeh! haaa, siapakah mereka? mereka merupakan sejenis manusia yang suke smoking kat public area cam kedai-kedai makan camtu, pastu pakai jentik je puntung rokok tu kat atas lantai camtu. ecece, ingat cool ke bhai wat gitu? orang lagi menyampah ade la! ape salahnye mintak ashtray, matikan la dalam tu secare proper. macam tu lagi cool. mak mertua tengok pon senang hati. ahaks!

cara macam ni lah yang dinamakan, merokok dengan bermaruah. maksudnye, korang telah berusaha untuk menggambarkan the good side of yours dengan menunjukkan kepada mereka yang korang ni masih lagi concern dengan kebersihan dan alam sekitar walaupun asap rokok tu sebenarnye dah menyumbang kepada kenaikan peratusan IPU(indeks pencemaran udara) disekeliling kite ni. 

adakah anda seorang perokok yang bermaruah? fikir-fikirkan lah.

p/s : kejadian tadi betol-betol berlaku depan mate aku kat seksyen 2. aku rase, mamat camtu lah kot punce kolej jati terbakar semalam!

p/s/s : entry ni bukannye nak mengagung-agungkan smoker, tapi untuk renungan kite bersama.

[ked's sketching]

You Might Also Like

3 Comments

  1. perokok kebanyakannya tak respect org laen... even nampak pregnant lady sebelah dia pun still sukati merokok kat situ... sian pregger tu...

    ReplyDelete
  2. huhu same la.. live with environment of 2nd smoker.. huu... bio la diorng, diorng bakar n buang sisa duit tu.. lama2 sedar la apa diorng buat tu

    ReplyDelete
  3. yp.. bagus point ko.. kebersihan kene jage.. :)

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers