DILEMA HURUF A

1:16:00 AM

uikss??

sape kat sini name die bermule dengan huruf A? hah? ade tak? tipulah takde. at least mesti sorang daripada korang ni yang namenye bermule ngan huruf A. alah, macam aku lah. A untuk AFIQAH.


perghhh! sedap kan name aku? simple je kan. tak yah nak letak che wan siti nur afiqah bagai segale. laki aku pon kalau nak sebut name aku mase akad nikah nanti mesti senang je. tak yah nak amik nafas panjang ke hape. tapi tulah, satu bende je yang aku yang tak berape berkenan pasal name aku ni. pasal huruf A ni lah!

kalau name korang bermule ngan huruf A ni, mesti korang pon slalu mengalami situasi macam aku kan? yelah, A untuk AWAL. maksudnye, serba serbi awal. name kitelah yang akan disebut mule-mule skali. aku kecik-kecik lagi dah merase situasi macam tu. mase UPSR dulu, aku duduk kedua depan kot!

tu belom kire mase PMR, SPM. yang paling dasyat skali, mase last PLKN, aku lah wirawati pertame yang amik sijil taw tak! nombor lima tak silap aku mase tu. duduk kiri kanan penuh laki je. yelah, atas name aku kompem-kompem la ABdul kan. bawah aku lak AHmad. aku kan AFiqah. terkepit tengah-tengah la. wat segan jep. =.="

then, mase diploma lak, tiap kali final exam, aku kompem-kompem tak yah nak rebut-rebut nak tengok nombor sit bape. dah sah-sah la aku manusie pertame yang duduk lam kelas aku. kadang-kadang, nasib tak berape baik sket, merase la aku amik final atas pentas. hah, kau ade?

latest, baru-baru ni, keluar la list name untuk attend kursus citizen hape tah yang di organise oleh fac aku, HOTEL & TOURISM MANAGEMENT UiTM SHAH ALAM. kursus ni wajib untuk budak-budak part 1 ngan 3. starting lak ujung minggu ni kot. dan guess what. name aku mendahului senarai budak part 3 sebagai starter participants untuk ujung minggu ni. demm! dah la dari kul 8 pagi sampai 5.30 petang. mane nak gi open house umah tira lagi? bersuke ria tengok cite-cite jepon yang dah sebulan aku abaikan? habes hancur musnah segale planning aku weekends ni. member-member aku yang len sume kene minggu depan dan seterusnye.

kan? dilema tak korang-korang yang senasib ngan aku ni? always be the first from the others. ni untuk konvo punye ni aku tak taw arrangement die camne. adeiii. 

tapi tulah, dengan name bermula ngan huruf A tulah aku belajar untuk menjadi lebih berani. berani untuk tampil ke depan, berani untuk bersuara. yelah, sebab aku dah taw, ape-ape keadaan pon, mesti name aku akan naik dulu. trust me! ahaks!

kesimpulannye, bersyukurlah dengan huruf ape sekali pon parents kite bagi name kat kite. setiap satu name kite itu memberi maksud yang baik kepada diri kite sendiri. sebagai contoh, maksud name aku yang bijaksana dan pemurah. tak sia-sia ibu ngan ayah aku letak nama AFIQAH walaupun tanpa cahaya(NUR). hehehe

p/s : pagi tadi aku tengok balik list name tu, dah tukar semula dah. ade error kot. name aku still first from my class, tapi di postpone kan ke 15 & 16 october ni. fuhh~~ selamat! boleh continue sume planning aku yang dah tergendale tuh. alhamdulillah~

p/s/s : aku paling tak suke orang gatal-gatal tambah NUR/NOR/NURUL/SITI kat depan name aku. name aku memang AFIQAH saje. susah sangat ke nak ingat? aishh
[ked's sketching]

You Might Also Like

12 Comments

  1. nama saya atiqah tp ada nur di depan..xper2..time konvo 6t,x perlulah b'atur tunggu lama2..kompem awak yg terawal naik pentas :)

    ReplyDelete
  2. Cik afiqah, ok la tu... Kalau exam lisan ke cepat habis.... Hheee

    ReplyDelete
  3. haha..yang name aku ni dua patah panjang la ea?senasib jela kite..huk3

    ReplyDelete
  4. atiqah, yeke? tapi segan la nak naik mula2 dulu..hehe

    msred, jangan kan exam lisan, sume jenis exam yang ikut nme mmg sy la yg abes dulu..hohoho

    una, eleh, name ko memang starting A pon..tp pggilnye husna jugakk..hahahaha

    zuan, ko igt aku ayeem ayam ke? huhuhu. err, yg second komen tu please refer entry aku yang dolu2..

    ReplyDelete
  5. ahmad di sini
    hehehehe
    senasib la kita kita...
    upsr no2, pmr no1, spm no1, exam kat matrik duduk baris pertama, dan sekarang 0001 orang pertama dalam fakulti.
    bahgia kan
    hahahahaha

    ReplyDelete
  6. yezza..sep skali ngan aku ahmad..hohoho
    agak2 kalau aku masuk fac ko mesti aku yg jd org pertama kan?hehehe

    ReplyDelete
  7. tu la..takde yang nak pgil 'a'..haha tolong la skema je rase

    ReplyDelete
  8. bia kau starting panggil ko ngan huruf A yea..

    hai amiratul husna!! :P

    ReplyDelete
  9. nasib baik nama bermula dgn huruf N..hehehe.exam pon selalu dapat seat tgh2 je

    ReplyDelete
  10. untung ler die ek..ade member aku yang laki ni, sebab name die bermule ngan NUR, tiap kali exam mesti kene kepit ngn pompuan. tu lagi lucky kot..ngeh3

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers