OPEN YOUR EYES

1:48:00 AM

uikss??


izinkan aku berpuisi arini. kepale tengah berserabot sket. heheehe.


semakin aku dewasa, semakin aku belajar untuk membuka mata seluas-luasnya. melihat dunia dengan pelbagai sudut yang berbeza. ada hikmah di sebalik sesuatu yang terjadi. syukur Ya Allah, dengan dugaan sebegitu, aku belajar untuk menilai erti kehidupan ini. 


langit tak selalunya berwarna biru, bumi tak selalunya basah, rumput tak selalunya segar. begitu juga lah dengan kitaran hidup kita. ada masa kita gembira sangat-sangat. ada masa kita sering persoalkan kenapa kita selalu di timpa dugaan.


sebenarnya, dugaan yang mengajar kita erti kesabaran. kegembiraan pula lebih banyak membohongi kita dengan memberi harapan palsu kepada kehidupan. belajarlah berpijak di bumi yang nyata. belajarlah untuk terus sujud kepada Nya. belajarlah untuk meredhai segala-galanya. 








so ked, be strong oke?








kadang-kadang tu, manusia ni keseorangan dan tiada tempat untuk mangadu nasib. tapi, aku tak begitu. aku ada Dia. aku mengadu padaNya. dan, aku juga ada DEARKED. :)


digital word sketching by ked

You Might Also Like

3 Comments

  1. be strong, strong x smesinya kna ad badan berketul2 :D

    cool sabtuday gathering with bloggers http://eleventx.blogspot.com/2011/07/blogger-sports-carnival-2011-with.html

    ReplyDelete
  2. yeah boy aku taw ko kuat dari aku....
    aku jalan kat belog kau

    ReplyDelete
  3. saiazuan,,hahaha..badan aku x berketul2..berlemak ade la..tengs

    adda,,aku lua nampak je kuat,,dalam aty ade taman beb..huhu..gedik ah nak jalan2 kat blog aku..huhu

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers