KISAH SI ANAS : KANGGARU, DINASOR, BULU KUCING

7:19:00 PM

uikss??


hai, adik aku anas ni memang klakar la. aku rase memang layak kot law aku wat cite pasal die ni. kali ni pasal dinasor lak. 




1st STORY

conversation ni berlaku mase kitorang on the way nak gi skolah adik aku, jannah tu kat pekan. 


ANAS : kak long, kak long. nak men game boleh? (sambil jeling-jeling phone aku)
KED : tak leh. kak long nak save battery ni. anas duduk je la diam-diam.

ANAS : (tarik muke muncong)(mate di julingkan)

beberapa minit kemudian


ANAS : kak long, kak long. ce tengok kat sane tu. ade dinasor laa. (sambil tunjuk kat luar tingkap kereta)
KED : manenye. takde pon. (penat gak aku tengok, tak nampak pon dinasor)
ANAS : laaa. tuuu. yang kat atas tuuu.

aku pon tengok la kat atas tu. bukan dinasor yang aku jumpe. rupe-rupenye.....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




arggghhhh!!! kanggaru tunas manje tu die kate dinasor!! anas, anas...




2nd STORY

ade satu hari tu. kucing aku saket. aku bawak la die gi vet, gi check ape saket die kan. rupe-rupenye, die demam je. so, doktor pon kasi la ubat sapu-bau-cekelat tu untk sapu-sapu kat mulut die kasi bukak selera makan. kucing ni pon cam manusia gak. hilang selera makan mase demam. tapi, aku tak pon! demam tak demam belasah nasik same je! hahahahaha



dah tu, aku pon sapu la ubat tu kat mulut panky ni. panky ni name manje kucing aku tu. sedap agaknye, die pon jilat-jilat la sisa-sisa ubat tu kat mulut die. pastu panky ni jilat-jilat bulu die yang putih melepak tu. korang taw anas cakap ape?


" AGAKNYA DEKAT BULU PANKY ADE SUSU. SEBAB TU DIE JILAT-JILAT BULU DIE"

ya ampunnn!!! agaknye sebab bulu panky tu kaler putih cam susu, tu yang die ingat ade susu kat celah-celah bulu kucing tu. 

"ANAS, KUCING TU MANDI LA !!!!"

bace kisah anas ni lagi!!


digital word sketching by ked

You Might Also Like

3 Comments

  1. wahh tgi kot anas ni lompat..

    ReplyDelete
  2. haha..zuan,lompat tinggi,,imaginasi die pon tinggi..hehe

    ReplyDelete
  3. haha...siyez..mmg bace kisah anas nie besshh...
    untungla adew adq utk mnceriankn hri2 anda.. :)

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers