KISAH SI ANAS : JUJUR SANGAT LA PULAK

1:37:00 AM

uikss??


tolonggggg!!! adik aku ahmad anas dah pandai nak bermadah-madah. hahaha. memang aku suspek la die! ternyata anas dah semakin membesar seiring dengan ekonomi negare. ngehngehngeh..






cite petang tadi lak,


IBU : nanti ibu kasi duit siap-siap esok awak kasi kat wan teh yea ammar?(wan teh ni yang aja budak-budak ni ngaji)
AMMAR : yea. 
KED : hah, esok lepas ngaji tu tak yah nak singgah mane-mane dah. tak yah nak gi umah wek. kang takde sape nak amik awak berdue lak. ayah bukan ade esok. (umah wek aku dekat ngan tempat diorang ngaji tu. slalunye pas ngaji diorang suke lepak sane)
ANAS : ayah gi mane?
IBU : ayah anta ibu la. esok ibu nak gi KL.



perggghhh. pastu anas bawak kelua 1 statement yang tak disangke-sangke.


ANAS : abes tu? sape nak jage kitorang?


wallaweh anas! syabas beta! anda dah berjaya berfikir sehingge ke tahap tu skali. well done bro!


IBU : laa. kak long kan ade. kak long jage la anas ngan ammar. anas kan dah besar. anas boleh dah jage diri sendiri. ke anas takut tinggal kat umah?
ANAS : tak lah. tak takut pon.
KED : kalau ibu bawak sume laptop gi ikot skali, anas takut tak dok umah?(ayat gaye banyak je laptop kat umah aku. muahahahaha)
ANAS : tak takut jugak.


aishhh. anas tak takut la plak. ini tak leh jadik ni. aku mesti cari jugak jalan macam mane nak takutkan die.


KED : haaa, katekanlah, mase anas tinggal sorang-sorang kat umah, tibe-tibe je takde elektrik, gelap je. mase tu kat luar hujan lebat, kilat sambung menyambung. anas takut tak mase tu?
ANAS : *angguk-angguk kepale*


ape lagi, bantai la kene gelak ngan aku dan ibu aku. mane taknye, jujur sangat anas ni pon! ingat dah matang dah tadi. penakut tu still ade lagi. aku ingat die nak defend lagi yang die tu tak penakut. hahahaha. kalau dah name anas tu kan, macam tu la. 


digital word sketching by ked

You Might Also Like

4 Comments

  1. comel la anas. hihihi.
    Anas, nnt klu dah besar x leh jdi pemakut. x cool tau..!

    ReplyDelete
  2. Boy, aku suka background blog kau ni..
    mata aku da tak buta lg mbacanya..hahaha~~

    btw, anas kau ngan adik aku bole geng!!haha

    ReplyDelete
  3. @zaza : tulah. cite pasal die saje dah leh wat byk entry

    @zwan : mintak2 la sampai ke besar jujurnye..hehehe

    @atul : aku suke komen jujur ko tu. hehehe. ko compilekan la cte pasal miyun ko gak tu..leh wat cte wooo. kan? this background is better than before..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers