AKU DAH HILANG SABOR !! ANDA BILA LAGI ??

12:16:00 PM

uikss??


ARGGGGHHHHHH!!!! BENGANG, STRESS, TERTEKAN, SUME ADE !! mane taknye, rumah aku kene serangggggg!!!! ngan sape? ngan diorang ni hah...




waaaa!!! bukak-bukak pintu umah nampak semut-semut yang macam peta negare France dah bergelimpangan kat simen luar umah tu. skali, tengok-tengok depan muke pintu, aku dah nampak 1 line menghale ke dalam umah aku. arggghhhh!!! diorang dah berkampung kat dalam ruang tamu rumah aku!!! aku tengah type entry ni pon sambil kuis-kuis semut kat kaki.


haisshhh. kalau semut bese yang kecik cinonet tu takpe. ni yang itam suke gigit orang tu hah. mane tak ilang sabo aku? cari ridsect jumpe memang jumpe. isinye, tadakkkk!!!






bertambah-tambah la bengangnye aku!!! rumah aku ni pon dah gaye rumah semut dah ni hah. dah la lapor giler ni. pasal semut pon leh naek darah. dulu die konker sinki rumah aku. aku leh sabo ag la. ni biler melibatkan tempat-tempat yang aku suke landing ni, aku memang tak leh sabor dah.


dalam seminggu dua ni, kurang dah aku nampak diorang merayap-rayap kat area rumah aku. semenjak ujan lebat beberape hari lepas. rumah aku dah macam kene kepung dah ngan diorang ni. mane taknye, sume longkang kat keliling umah aku diorang dah konker!


korangggg!!! aku nak tanye ni, ade tak sape-sape yang taw tips untuk buat semut-semut ni benci untuk masuk ke dalam rumah kite. apetah lagi menjejakkan kaki keciknye itu kat longkang rumah aku ni. pleassseeee!! aku betol-betol perlukan tips dari koranggg. ek ek ek?


digital word sketching by ked

You Might Also Like

7 Comments

  1. haha. . gado ngan semut yerr =)

    ReplyDelete
  2. @syerz eyryn : waaa~~semut cari pasal dulu..sobsobsob

    ReplyDelete
  3. haha sila buang smer gula dlm umah anda..XD

    ReplyDelete
  4. @sergeant keroro : kite bakor jeee!!

    @muiz ilusinasi : bukan sebab gule, sebab tuan rumah yang manis2 blake kot..heehe

    ReplyDelete
  5. kau g je beli racun semut kacang hancur yng ada kt pekan seari tu..ltk kt tmpt dia salu ada..nti dia bwk rcun msuk sarang dia ptu mkn rmai2..mati pon rmai2 lam sarang..setelll

    ReplyDelete
  6. perghh??gempak giler yang tu..yeke??ahad ni gak aku gi..hehehe..tengs taw..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers