FIRST TIME NAIK KOMUTER!!!

9:13:00 AM

uikss?? what?? first time naek komuter?? jakun giler minah ni!!! sangat out dated laaa. ah! pedulik hape aku korang kate gitu. hade aku kesah? muahahahha


mesti korang tak caye kan? hari ni, 11/06/2011 merupakan first time bagi aku naek natang komuter tuh! ripley's belibit or not! huhuhu. siyes weh. aku ni orang kampung. gi KL pon semate2 singgah umah mak sedara aku kat kepong tuh. pastu, balik la. frankly speaking, bole bilang ngan jari bape kali aku jalan2 kat KL. haaaa....


nak dijadikan citenye, hari ni, ade kenduri kawen kazen aku kat kepong ni. kebetulan, ibu aku pon kene register untuk die punye PJJ kat IPG BM Lembah Pantai. before gi tu, kitorang da google da tempoat tu katne. yela, ayah aku mane bese ngan jalan2 KL ni. kul 7.15 pagi, kitorang da bergerak keluar dari rumah. mujur la kazen aku. amat nak tolong bawakkan. kalau tak, agaknye sampai kul 11 pagi tak smapai kot tempat tu.


guess what, aku gi naek evo 5 bebbbb!!!! siyes rase cam nak tercabut jantung aku bile amat start speed. before this, aku dan amik gamba je ngan kete tu. hehehe. tu pon mase raye. tapi hari ni, merase gak aku naek. bukan ape, cepat sket smapai law pakai kete tu. kan3?




nextttt. sile abaikan jerawat kat muke aku tu ek. untuk beri support kat ibu aku, aku pon teman la die nak gi register. aku ingat koman2 abes la kul 11. rupenye kul 5 ko taw tak!!! mase taw pasal tu, jam baru kul 8 pagi. aisehmen. mati kutu aku dibuatnye. tak kan aku nak tunggu sampai kul 5!! baek la aku balik umah mama long aku, tolong2 ape yang patut kan? 


ayah ngan amat memang da blah pas anta kitorang. aku ngan ibu aku pon memang plan nak balik sendiri. kekonon cam hebat jela kan. skali da jadi camni, aku terpakse mintak diri dulu la. 


pas aku make sure yang ibu aku da okey ngan tempat tu, aku pon kelua la nak balik kepong semule. aku kol ayah aku, wat ayat cam aku tak reti nak survive kat tempat macam tu la. sekali ayah aku suh balik sendiri daaa. so, sebagai anak sulung, aku mesti wat2 berani! walaupon aku tak taw nak balik naek ape! hahahahahaha


merate aku tepon weh nak taw pasal that komuter. aku prefer rapid sebenanye. tapi tu la, takot lambat sampai la plak kan? lastly, aku tanye la pak guard UM kat situ. die pon bagi la direction kat aku nak gi mane2 kan. aku tanye die, bape jaoh kalau aku jalan kaki dari situ ke angkasapuri. die kate 15 ke 20 minit jugak la. die suggest aku naek teksi. koman2 3 hengget je kene. die jugak la yang tahankan teksi, bagi aku naek. wuuuu~~ mekaseh pok cik!


mase aku naek teksi tu, baru aku seda yang tempat tu betol2 jaoh rupenye. giler lah law aku nak jalan kaki. maw turun 6 kilo gak la. hahahahha. 


then, sampai la aku kat stesyen komuter angkasapuri. patutla. betol2 depan angkasapuri rupe2nye. sampai2 situ, aku nampak la ticketing mechine kat situ. mule2, terase nak mintak tolong orang gak la. tapi, memandangkan x de laki2 yang ensem dok tercongok kat situ, aku try la wat sendiri. demmm!! senang je rupenye. bace je manual kat situ. dapat la aku tiket! ek ela.... tapi dalam dok senang2 tu, aku da tersalah tekan. nak gi kepong sentral, aku gi tekan kl sentral. mujo la aku tengok semule tiket tu. ish3.... tu la, berangan lagi!






bile sampai tren tu, aku teros naek. lam aty ni, dupdapdupdap!!! takot terlajak pon ade. abang yang keje kat kaunter depan tadi tu ade kate, aku kene berenti kat kl sentral dulu baru amik tren gi rawang. aku takot aku tak taw kl sentral tu kat ne. rupenye2, die ade sebut laaaa. mane la aku nak taw kan? name pon first time naek komuter! ahaks!


then, sampai je kl sentral, aku naek la tren menghale ke rawang. bile aku masuk je, baru aku sedar yang coach yang aku naek tu ladies coach rupenye. waaa~~ best giler! first time naek da dapat rase ladies coach. hehehehe :)


along the journey tu ade la gak borak2 ngan orang sebelah aku ni. aku tanye die nak gi mane? die kate, tak taw la. ni pon ikot orang je ni. nenek die yang bawak naek tren ni. giler ah! zaman skang ni, bukannye cucu bawak nenek jalan2 kat KL, nenek pulak yang bawak cucu jalan2. kalau cucu tu 6,7 taon, aku boleh consider ag la kan. tapi, aku tengok lagi tue dari aku je gayenye! how come! mesti nenek die origin KL ni.... hehehhee


at last, aku sampai gak kat destinasi aku ngan selamatnye. hehehehe. betol la orang tue2 kate, malu bertanye, sesat jalan. malu mencube, sampai bile nak taw. ye kan?



bile ked khaydee mule meraban

You Might Also Like

0 Comments

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers