ME AS A TYPICAL MALAY(AS YOU SAID LA KAN)

12:49:00 PM

uikss?? 

typical malay? yes i am. so what? am i bother you? i don't think so. because me, as a typical malay, i'm just acting like i'm malay! not like u! born as a malay, but, never declare yourself as a malay! you keep being proud when you have friends from the another races. actually, that is not an issue. you are free to be friend with anyone, but bare in your mind, you are malay as me, please do not lowering our standard as a malay who is simply fucking people like us!

ye! memang aku sangat frustrated. frustrated dengan orang yang macam ko! orang yang tak boleh tengok bangse sendiri senang! aku tak paham la. adakah aku rapat ngan staf, maksudnye aku kaki kipas bontot diorang, like you said, " when u go kipas the person ass" ? oooo, kalau macam tu, ko rapat ngan mama ko tu, maksudnye, ko kaki bodek mama ko ke? hah, tak kan? taw pon ko reti pikir mase tu.

frankly speaking, aku tak de abang kakak macam ko! dan aku pon tak de abang angkat macam ko! so, aku tak penah rase macam mane ade abang kakak. dan aku da anggap sume staf kat sini macam adik beradik aku. en. mazlan da macam ayah aku. miss jaime macam kakak aku. salah ke aku menumpang kasih sayang diorang?? salah ke aku nak bermanje ngan diorang? salah aku ke tak de abang kakak macam ko? salah aku ke??

silap besar la ko. ko bukan je da sakitkan hati halus aku ngan ada ni, tapi da guriskan hati staf yang lain. ko taw tak yang kak atie, kak liza, en. amir terase hati ngan ko. sebab ko cakap yang diorang suruh ko wat keje yang cam sampah je bagi diorang! FYI kawanku, 'that rubbish' yang diorang suruh ko wat tu, bukan saje-saje la ngok! diorang suh ko photostat sume documents, sambil-sambil tu, ko bace la ape yang ade kat lam tu. tak taw, tanye! bukennye ko tak dapat blaja sumtin dari tu? nak kate ko ni tak pandai nak take advantage, tak jugak! tapi tu hakikatnye. wat keje, jangan pakai buat je. otak kene jalan sekali. ko taw, dari keje rubbish yang diorang kaci tu la, aku blaja pasal TG, pasal kompaun, pasal procedure processing the application. tapi ko? ko type report bagai nak rak tu, ko dapat input tak? or just copy and paste jep.


this is a fact about typical meleis ppl...

when u go kipas the person ass... puji they like dis.. puji 



they like dat..


u urself will get all the benefits.. the advantage.. dan yang 


sama waktu dengannya..


becuz of wat??


BECUZ U ALWAYS KIPAS THEIR BULLSHIT ASS..


THEY BCOME SHIOK.. AND THEY LIKE U!!!


but if u are a kind of person who dun layan wat they say.. 


dun puji them and always be quiet if got nothing involve 


with u u wont be treated as a person.. u will be treated as 


trash.. they only will ask u to do their rubbish.. fuckin 


meleis.. i hate them.. i hate their attitude..




penah tengok tak quote ni? ye! ni ayat ko! jap jap aku nak tanye, typical malay tu camne ek? oooo, yang jenis kipas orang macam aku ke? ataupun, yang jenis makan dalam kat lam fesbuk macam ko ni? aku rase, ko la yang typical malay! sebab ko berani kat fesbuk je. tapi kat luar pengecut! buat muke innocent! bukan typical malay macam tu ke? coward!

kalau ko x puas hati, face to face je ngan kitorang. cakap yang ko nak gi sana gak. kitorang x kesah pon. gi jela. aku pon offer diri la nak ikot kak atie tu. ko ingat kak atie yang ajak ke? AKU OFFER DIRI SENDIRI OKE? (wah,, asal caps lock lak? maleh nak tuka sebenanye. baru pas type keje tadi). be clean la ngan aku and ada. nak gi, mintak la sendiri! ko taw x, aku ngan ada pon beralah sesame kitorang pasal kuar2 ni semalam. ko ape taw! opss, lupe lak. mase 2 kan ko bizi ngadap youtube. x pon wat report yang ko wat senyap2 tu kan.

aku pon panas baran gak. aku pon manusie bese. aku pon penah ade perasaan iri hati. tapi, aku x seteruk ko! sanggup post kat fesbuk macam tu. what the heck! nak say sorry pon lam fesbuk ke? nampak sangat la. you are sooo childish! stop acting like a kid. ko lagi tue dari kitorang. behave like an adult la.

aishh,, aku sedar ko banyak wat baik ngan kitorang. bawak aku g Gurney for the 1st time, bawak kitorang gi the carnival sungai petani, dan yang paling aku x leh lupe sekali, bawak aku gi jumpe dentist. memang aku terhutang budi ngan ko. memang ko baik layan kitorang selame ni. tapi bile ko wat camni, kitorang teros tawar hati ngan ko.

sorry kalau ko terase sebab kitorang pon terase sangat pasal post ko tu. macam ko ade hak nak post camtu kat fesbuk, aku pon ade hak nak post perasaan aku kat blog aku! 

sekian, sahabatmu.

DEEP FROM MY HEART

You Might Also Like

10 Comments

  1. good luahan hati u nie...i like ok....

    ReplyDelete
  2. weiii...awat panas hati ngat nih...sabar naaa...

    ReplyDelete
  3. aku setuju ngan ko yunk
    kita nie tipical malay yg kipas thier bullshit ass
    sebab 2 semua sayang kiter...
    hello ko x pndai amek ati diowg.....2 jd cm 2..

    ReplyDelete
  4. kak atie: wah,,u mcm pengkritik tetap la kn??
    una: ko dapat teke spe??
    ain sabri: mn x hangat weh..kes ni smpi pgrh aku taw..
    ada: die pndai akin aty owg cine jep..

    ReplyDelete
  5. tol 2 boy...
    ala una pun mesti ley bajet...saper org 2

    ReplyDelete
  6. ked:ofkoz la..
    ada:tol2..ase xcilap da..
    2 la xsgke die kte kt korg cmtu..xrse pon cm korg kki kpas ke ap,bese la kte kn sme2 keje,dorg snior. rpt bkn nk ap pon,bley amek pglmn,blaja ap yg ptut.tym prac ni la nk mntak snior ni tnjuk ajr,nt bl lg..kn3

    ReplyDelete
  7. betol3..
    mcm aku ckp,,die x reti nak brgaul ngn malayu sendiri, boleh plak jelez kat kitorang yang "typical malay" ni..
    ssh nak paham manusie macam tu..

    ReplyDelete
  8. xreti myb sbb die kwn ngn bkn mlyu.tp xkn la xdpt bza kot kn..ish3,tol2 mmg ssg nk phm org cmtu.abes skunk ko still ok ngn die?

    ReplyDelete
  9. oke??klu ko jd aku ko nk oke ke??
    x pon..aku ignore jep die tu..
    die tu ibarat semut itam diatas batu dimalam gelap..
    maksudny,,die x wujud pada pandangan mate kasar aku..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers