DERITA WARGA ARAS 56 KOMTAR SETIAP PAGI

2:53:00 PM

uikss?? 


kuning, hijau, biru. eh,, nak kate ni kaler traffic light, asal ade biru lak? ape ni? haaaa,, kalau korang nak taw, ni la kaler2 lif kat lam pejabat kerajaan pulau pinang kat komtar. start dari level 1, sampai la ke level 60. 


tttttuuuuuu ddddiiiaaaaaaa. kat main enterance level 1 ag diorang da bagi guideline baek punye da. lower zone, which means level 1-27, sile naek lif kuning. middle zon, start dari level 28-43, naek la lif hijau. dan, for the high zone, level 44-60, harusla nek lif biru.

haaa,, senang nak paham kan? aku rase law budak skolah tadika bace pon, diorang bole paham. masalahnye skang ni, yang da abes skolah, yang da berkerjaye tu yang jenis x paham bahase! da taw keje kat level 26, naek la lif kuning cik oooiiii!! jangan nak selfish jep! orang len pon nak punch card gak!

sebagai manusie yang mencari markah di level 56, aku dan opismate yang laen, sangat tertekan pasal ke tidak sensetiviti orang laen pasal issue lif ni. korang taw x, kadang2 pasal lif la punch card aku warne merah. sebab ape, sebab wujudnye orang yang x paham bahase dan selfish lam bangunan tu.

korang imagine la ek, da pukul 7.55 da ni. korang lak memang rushing nak masuk lif. da la keje kat tempat tinggi2 lak 2. kat depan pintu lif 2 da ramai orang beratur nak masuk. korang pon menyelit la. fuh! seb bek sempat. korang dapat masuk walaupon sesak cam sardin marina lam tin. tengok2, kat tingkat 26, lif berenti. yang keluar tu rupe2nye manusie yang berlonggok2 tunggu lif depan korang tu. bile diorang keluar, yang tinggal lam lif tu, x sampai 5 orang pon. bengang x bengang?? diorang bole naek lif kuning taw x! tu kan lif diorang! kenape nak selfish sangat?? ape, diorang pikir diorang je ke yang kene punch card? abes kitorang x yah la?


aishhh. manusie2. macam tu la. x penah pikirkan pasal orang laen. pikirkan diri sendiri je. asal die lepas, dah la. watpe nak taw pasal orang len. korang taw kenape orang level 26 suke naek lif biru? sebab, da kompem2 la diorang akan sampai dulu. kalau diorang naek lif kuning, diorang antare yang last sekali. yela, yang naek lif biru kan yang keje kat tingkat 44 ke atas.

please la weh. matang la sket. alert la ngan orang laen skali. kang, kalau kitorang nganjing lam lif kang, korang panas hati lak. nak wat camne, kitorang sendiri pon x tahan. korang kan da ade lif sendiri. naek jela lif yang dah di tetapkan tu. x yah nak nyemak2 lam lif kitorang!

p/s : len kali. kalau nak sangat naek lif biru, mintak la keje kat pejabat mufti ke, JUPEM ke, JPS ke. bole ko nek lif tu hari2 samapai muntah pon x pe!

WAKIL MEDIA LEVEL 56 KOMTAR

You Might Also Like

2 Comments

  1. hentam jek org2 cmtu..
    ko sound la dorang suh naek lif purple..
    khas utk org yg x phm rulez..hahaha!

    ReplyDelete
  2. hahahaha..
    kalau ade lif pepel,,da lme aku suh die nek..
    arini seb bek aku dtg lmbt..
    klu awal,,maw x brasap gk aku nunggu lif..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers