5 MAJOR THINGS YANG MEMBUATKAN AKU POKAI

7:41:00 PM

uikss?? 

di sini, aku ingin mengumumkan, bahawesenye, AKU DAH POKAI!!!!

let's cekidaud ape maksud POKAI dalam idop aku yea. 

POKAI bagi aku means aku da takde dwet lam account and aku terpakse paw dwet ibu aku termasuk lah ibu aku terpakse topupkan untuk aku. dan tak ketinggalan juga, bile aku malas nak call-call dan reply mesej atas alasan nak save kedit. tu la erti POKAI lam idop serdehana aku ni.

FYI, tempat aku prac skang ni, even opis aku tu da mcm 3rd family bagi aku, tapi aku takde elaun dek non oiiii!!! so, slame aku survive kat penang ni, aku hanye menggunekan dwet loan PTPTIPU aku yang sebanyak 2k tu je.

wwwwwwwwaaaaaaaaaaa!!!!!!!! banyak tu 2k!!! boros gler brader ni sampai leh abes 2k tu die spend!! deyy, cakap memang la senang. ce korang ade kat tempat aku ni. sebagai sorang remaje normal yang nak ade life cam orang len, kire oke ape aku ley manage 2k tu lam mase 4 bulan. mane nak aku kua jalan-jalan lagi, makan-makan, tengok wayang, beli baju. oke ape tu kan??

and now, aku ade 20.95 sen jep lam account. goshhh!! teros aku wat ayat manje-manje kat  ibu aku suh die bank in dwet. hehehee. beeeppp!! semalam aku dapat mesej yang die da pon masukkan dwet sebanyak 300 lam account aku.

kate ibu, "ibu da masukkan 300 dalam akaun awak. 50 untuk tok, 50 untuk kakak. yang lebih tu along punya".

so, dwet la account aku skang ni bernilai 220.95 sen. masalahnye skang ni, aku ade 5 things yang aku da pikir betape perlunye aku beli dalam tempoh few weeks ni. =.="


#1st,



angpa taw ni apa? ni la perfume aku dek noon oooiiii. da nk abes da. penat aku tungging-tungging kan botol die, still tak semenggah da nak kua. terpakse beli oke?


#2nd,


yup!! deodorant aku pon senaseb. da nak abes da. by hook or by crook, minggu ni aku kne gi beli gak. deodorant tu penting beb!! kang tak pasai-pasai ketiak aku basah lak kang. haahaha


#3rd,


next, my domo kun earphone. errr, actually, tak penting pon. die jadi penting bile earphone aku yang sedie ade skang ni da rosak sebelah. tak feel la aku dengar lagu lam bas ari-ari. ni akan di pertimbangkan yea sebab aku pakai SE(earphone hub yg lame) + harge die tak sampai 10 hengget pon!

#4th,,


rapid penang student card!!! yang ni aku harus wat oke!! walaupon aku dok penang tak smpi setengah bulan jep ag, tapi, nak di bandingkan dwet aku melayang 6.80 sehari, bek la aku wat card ni. save sket!!


#5th,


err, ape ek ag 1? aku lupe da la. hahahaaha. persoalannye di sini, adakah cukup 200 tu sehingge 11/4 ni? we just look and see ek!

[ked's sketching]

You Might Also Like

2 Comments

  1. domo kun 2 kne postpone la gyeny..heheh

    ReplyDelete
  2. wwwwwwwwaaaaaa~~~x mo2..huhu..aku da jth chenta ngn mnde 2..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comments here! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SKETCH'S PATH

Daisypath Anniversary tickers